Chmelár: Prezidentka zabudla na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii
21 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Byť hlasom Ukrajiny neznamená byť hlasom Zelenského, ale miliónov bežných ľudí, ktorí nechcú vojnu, píše historik Eduard Chmelár a pozýva na dnešné zhromaždenie pred prezidentským palácom.

Áno, chceme byť hlasom Ukrajiny

"Zuzana Čaputová včera na pôde OSN vyhlásila, že Slovensko chce byť hlasom Ukrajiny. Byť hlasom Ukrajiny však neznamená byť hlasom Zelenského režimu, ale aj byť hlasom tých Ukrajincov, ktorí nechcú vojnu a predovšetkým byť hlasom obyvateľov Donbasu, ktorí trpia najviac. Je neuveriteľné, že prezidentka Slovenskej republiky vyzvala práve v prejave na najväčšom diplomatickom fóre nie na mier, ale na vojenskú pomoc Ukrajine, veriac v jej vojenské víťazstvo. Je poburujúce, že zavádzala, keď uviedla, že toto nie je prvá agresia v Európe, no uviedla len ruské a "zabudla" na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii. Ani slovo o diplomacii," konštatuje pohoršený historik Chmelár.

Pozvanie do ulíc

"Vladimír Putin dnes vytrel zrak všetkým naivným hlásateľom víťaznej ukrajinskej ofenzívy a slaboduchým propagandistom, ktorí si nič iné ako vojenské víťazstvo nepripúšťajú: dnešným dňom vyhlásil čiastočnú mobilizáciu a povolal do vojny ďalších 300 000 vojakov. Je strašné, že tak urobil v Svetový deň mieru. No ešte strašnejšie budú následky tohto rozhodnutia, ktoré signalizujú, že vojna bude ešte dlhšia a krvavejšia. Preto je práve dnes naliehavejšie ako kedykoľvek predtým, aby sme vyšli do ulíc a žiadali nastolenie mieru diplomatickou cestou. Buďte pri tom, je to dôležité. Už dnes o 17.00 hod. na Hodžovom námestí v Bratislave," pozýva Eduard Chmelár.

Jozef Viktorín: Prieskumy sú vyjadrením strachu zo straty moci
Médiá pravidelne zverejňujú prieskumy verejnej mienky a v nich volebné preferencie. Generál Viktorín (Republika) však mnohé z nich vidí, ako tendenčné. Pre koho dobro? "Ukazuje sa, že nové hobby prieskumných agentúr je „produkt na objednávku“... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik