Minister Mikulec vyzdvihol prácu "lovcov hoaxov"
22 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Minister vnútra SR Roman Mikulec dnes rokoval s riaditeľkou Európskeho centra výnimočnosti pre boj proti hybridným hrozbám Tejlou Helenou Tiilikanen. Počas svojej návštevy Slovenska sa stretáva s viacerými členmi vládneho kabinetu. Obaja sa na pracovnom stretnutí zhodli, že boj s hoaxami je nesmierne potrebný tak na vnútroštátnej ako aj medzinárodnej úrovni.

V čase ruskej agresie na Ukrajine je veľmi dôležité verejnosti poskytovať pravdivé informácie a korigovať nepravdy. Šéf rezortu vnútra vyzdvihol aj prácu kolegov z Prezídia policajného zboru, ktorí s hoaxami dlhodobo úspešne bojujú na stránke s názvom Hoaxy a podvody – Polícia SR.

"V uplynulých dňoch sme na tejto stránke úspešne zachytili hoax o údajnom ničení vojenských hrobov v obci Ladomirá, ktorú šírilo ruské veľvyslanectvo a niektoré ruské médiá. Bola to dezinformácia na medzinárodnej úrovni, kolegovia odviedli výbornú prácu," povedal minister vnútra SR Roman Mikulec.

Na ministerstve vnútra je pod taktovkou Daniela Mila zriadené Centrum boja proti hybridným hrozbám, ktoré sa témam venuje.
Šéfka európskeho centra sa zaujímala aj o aktuálne kroky rezortu vnútra v súvislosti s vojnou na Ukrajine a integrácie odídencov. Minister Roman Mikulec ju informoval o všetkých krokoch vrátane aktuálnych štatistík, o ktorých rezort pravidelne informuje. Celkový počet udelených dočasných útočísk udelených na Slovensku od 1. marca je 94.554.

Obaja sa tiež zhodli na tom, že veľmi pozorne treba sledovať migráciu, ktorá sa zvyšuje napríklad zo Sýrie. Faktom tiež je, že pre mnohých je Slovensko tranzitnou krajinou, nie cieľovou stanicou.

Richard Raši: Spláca strana Za ľudí svoje dlhy z našich peňazí?
Spláca strana Za ľudí dlhy z našich peňazí? Remišovej strana dlhuje peniaze spolumajiteľom NAY. Ich spoločníkovi dala miliónový biznis. Tieto titulky sprevádzali tlačovú besedu, počas ktorej Richard Raši obvinil Veroniku Remišovú z klientelizmu.... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik