Hľadá sa odborník na sankcie
22 | 09 | 2022 I Milan Laca

Ministerstvo financií USA hľadá špecialistu na sankcie.

Ministerstvo financií USA hľadá medzinárodného pozorovateľa, ekonóma, ktorý by analyzoval možné účinky sankcií na americký biznis. Informuje o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na popis práce.

Kto je ten človek?

Americké ministerstvo financií chce nájsť človeka, ktorý pomôže Washingtonu vyhnúť sa ekonomickým ťažkostiam v dôsledku zvýšeného sankčného tlaku na Rusko.  „Ako medzinárodný pozorovateľ ekonóm budete...poskytovať analýzu potenciálnych vedľajších účinkov navrhovaných sankcií na firmy a odvetvia,“- uvádza sa na  na americkej náborovej stránke.Uchádzač o nové voľné pracovné miesto musí mať bakalárske vzdelanie, ako aj prístup k utajovaným materiálom. Plat odborníka bude 150-tisíc dolárov ročne. Prijatý kandidát bude viesť oddelenie pre ekonomickú analýzu sankcií, zriadené v roku 2021. 

Špekulácie o Bidenovi
Prezident Biden by mohol byť odvolaný z moci po jeho vyhlásení vojny Číne. Americký prezident Joe Biden môže byť odvolaný z rozhodovania pre porušenie princípu „strategickej nejednoznačnosti“ v americkej zahraničnej politike, tvrdí publicista... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Milan Laca

Prebudili sa

Agentúra uvádza, že americká prezidentská administratíva plánuje obmedziť neočakávané dôsledky častého uvalenia sankcií. Reštriktívne opatrenia sú kritizované za to, že súkromné ​​spoločnosti sa snažia vyhýbať zákonu, kde existuje čo i len mierny náznak sankčných rizík.

Obavy 

Ako dávnejšie napísali New York Post, politika hlavy Spojených štátov Joea Bidena by mohla USA priviesť k rovnakej energetickej nočnej more, akú zažívajú európske krajiny.

Spojenci o ďalších plánoch! Biden a Trussová sa zhodli
Americký prezident Joe Biden a britská premiérka Liz Trussová sa zhodli v stredu na ich vôbec prvom spoločnom stretnutí, že konanie ruského prezidenta Vladimira Putina len umocňuje potrebu, aby spojenci pokračovali v poskytovaní ekonomickej a... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

___________________

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik