Špekulácie o Bidenovi
22 | 09 | 2022 I Milan Laca

Prezident Biden by mohol byť odvolaný z moci po jeho vyhlásení vojny Číne.

Americký prezident Joe Biden môže byť odvolaný z rozhodovania pre porušenie princípu „strategickej nejednoznačnosti“ v americkej zahraničnej politike, tvrdí publicista 19Fortyfive Gordon Chan.
Zmenil kurz
Americký líder v rozhovore pre CBS povedal, že Spojené štáty majú v úmysle postaviť sa na stranu Tchaj-pej v prípade ozbrojeného konfliktu medzi Čínou a Taiwanom. Podľa Chana sa Bidenovo vyhlásenie ostro odklonilo od dlhodobého kurzu Spojených štátov, ktorý bol vybudovaný na princípe „strategickej nejednoznačnosti“. Tento prístup umožnil Bielemu domu skryť svoje skutočné zámery v otázke Taiwanu, poznamenal autor.
Joe Biden provokuje Čínu
Za "vážne porušenie" záväzku Washingtonu v spojitosti s Taiwanom označila v pondelok Čína vyjadrenia amerického prezidenta Joea Bidena o pripravenosti Spojených štátov brániť tento ostrov v prípade čínskeho útoku. TASR správu prevzala z agentúry... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
 
Sporný Biden
Autor napísal, že to nie je prvýkrát, čo americký líder prisľúbil podporu Taiwanu. Zástupcovia prezidentskej administratívy zároveň vždy robia vyhlásenia, ktoré sú v rozpore s Bidenovými slovami, napísal  Chan.
Zvláštny veliteľ
"Biden je vrchným veliteľom. Podľa ústavy je zodpovedný za formovanie zahraničnej politiky USA. Jeho podriadení mu však priamo protirečili, pričom efektívne využívali svoje právomoci," píše autor. Domnieva sa, že takýto chaos v administratíve by mohol mať skutočné následky uprostred turbulencií, v ktorých sa svet nachádza.
Napätie
Situácia okolo ostrova Taiwan, ktorý Čína považuje za svoju provinciu, sa vyhrotila v auguste po návšteve predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej v Tchaj-peji. Peking neuznáva suverenitu Taiwanu a je kategoricky proti kontaktom medzi úradmi ostrova a predstaviteľmi iných krajín.
 
Biden varuje
Joe Biden povedal, že Rusko porušilo režim nešírenia jadrovými hrozbami. Americký prezident obvinil Rusko z porušovania režimu nešírenia jadrových zbraní z dôvodu "jadrových hrozieb voči európskym krajinám". Nespokojný Prezident komentoval... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Milan Laca
Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik