Biden varuje
21 | 09 | 2022 I Milan Laca

Joe Biden povedal, že Rusko porušilo režim nešírenia jadrovými hrozbami.

Americký prezident obvinil Rusko z porušovania režimu nešírenia jadrových zbraní z dôvodu "jadrových hrozieb voči európskym krajinám".  

Nespokojný

Prezident komentoval slová  ruského partnera Vladimira Putina, že  Moskva je pripravená použiť akékoľvek prostriedky na ochranu svojich obyvateľov a územia. „Iba dnes prezident Putin vyslovil očividnú hrozbu použitia jadrových zbraní proti Európe a bezohľadne ignoroval záväzky režim nešírenia jadrových zbraní,“ povedal Biden.

Referendum

Joe Biden dodal, že Kremeľ organizuje "fiktívne referendum" s cieľom pokúsiť sa pripojiť časť Ukrajiny  k Rusku. Tento krok považuje za mimoriadne závažné porušenie Charty OSN.

Erdogan informuje, čo chce Rusko
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretol s prezidentom Vladimirom Putinom v Uzbekistane a ako uviedol, mali veľmi rôznorodú diskusiu. Podľa maďarského portálu Mandiner, Edogan informoval o tom, čo chce Rusko! Podľa Erdogana by Rusko... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Menia text

Nadchádzajúci prejav amerického prezidenta na Valnom zhromaždení OSN  narýchlo prepisujú po vyhláseniach ruského prezidenta o možnosti použitia jadrových zbraní na ochranu ruskej suverenity. Jonathan Lemire, redaktor denníka Politico, o tom tweetoval s odvolaním sa na zdroje z Bieleho domu . "Zamestnanci Bieleho domu potvrdzujú, že nadchádzajúci Bidenov prejav sa v reakcii na Putinovo vyhlásenie urýchlene upravuje".

Ruské kroky

Ruský líder varoval krajiny, ktoré sa snažia Moskvu  vydierať jadrovými zbraňami. O spomínaných štátoch poznamenal, že „by mali vedieť, že veterná ružica sa môže otočiť ich smerom“. Okrem toho Putin ohlásil  čiastočnú mobilizáciu v Rusku.

NATO dozerá

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v súvislosti s pravdepodobným výsledkom jadrovej konfrontácie s Ruskom vyjadril  názor, že v prípade eskalácie situácie a jadrového konfliktu so západnými krajinami by Moskva nemohla vyhrať. Naznačil, že aliancia pozorne sleduje kroky Ruska.

Putinov rozkaz (VIDEO)
Putin nariadil čo najskôr zabezpečiť dodávky zbraní vojakom. Podniky vojensko-priemyselného komplexu musia urýchlene zabezpečiť dodávky zbraní a vybavenia vojakom, povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí o rozvoji obranného... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Milan Laca

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik