Putinov rozkaz (VIDEO)
21 | 09 | 2022 I Milan Laca

Putin nariadil čo najskôr zabezpečiť dodávky zbraní vojakom.

Podniky vojensko-priemyselného komplexu musia urýchlene zabezpečiť dodávky zbraní a vybavenia vojakom, povedal ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí o rozvoji obranného priemyslu.
Hlavne na Ukrajinu 
Hlava štátu objasnila, že v prvom rade ide o jednotky, ktoré sa zúčastňujú na operácii na Ukrajine. Zároveň poznamenal, že tam používané ruské zbrane vykazujú vysokú účinnosť proti ukrajinským formáciám a tiež pomáhajú minimalizovať straty medzi personálom.
Najsmrteľnejšie zbrane
 
Byť sebestační
Okrem toho prezident vyzval na zvýšenie výrobných kapacít podnikov obranného priemyslu a v prípade potreby na ich modernizáciu. Zdôraznil tiež význam úplného nahradenia dovozu v tejto oblasti. Počas stretnutia s riaditeľmi podnikov vojensko-priemyselného komplexu prezident Vladimir Putin povedal, že ruské zbrane preukázali svoju účinnosť počas konfliktu na Ukrajine. Ruská vojenská technika podľa neho úspešne odoláva západným modelom zbraní.
Veľký plán
"Je tiež potrebné vyriešiť problém včasného a úplného zásobovania podnikov obranného priemyslu domácimi materiálmi. Obranný priemysel je práve oblasťou, kde musia byť bezpodmienečne implementované všetky programy náhrady dovozu," zdôraznil Putin.
Poznamenal, že je potrebné študovať západnú vojenskú techniku ​​používanú na Ukrajine. Podľa neho to môže prispieť k zlepšeniu domácich zbraní, pričom by sa to malo diať čo najrýchlejšie a najefektívnejšie.
Aleksandr Dugin: Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje
Hlavný Putinov ideológ spomína jadrový armagedon. „Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje,“ píše podľa Mandiner vo svojom piatkovom článku Alexander Dugin. Podľa politológa „to už nie je len strach či očakávanie, ale... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik