V jesenných voľbách má byť otvorených 6010 volebných miestností
20 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V rámci jesenných spojených volieb do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov má byť otvorených 6010 volebných miestností. Voľby sa uskutočnia 29. októbra od 7.00 do 20.00 h. Ak to miestne podmienky vyžadujú, starosta obce môže určiť začiatok hlasovania najviac o dve hodiny skôr. TASR o tom informovali z tlačového odboru Ministerstva vnútra (MV) SR.

"Spolu bude vytvorených 6010 volebných okrskov. Fungovať bude 49 okresných volebných komisií a osem obvodných volebných komisií," priblížil minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Prvé zasadanie okrskových, okresných a obvodných volebných komisií sa uskutoční najneskôr do 5. októbra.

Ministerstvo zopakovalo, že voľby orgánov samosprávy obcí nebudú v piatich obciach. Dôvodom je, že sa nikto neuchádza ani o stoličku starostu a ani o funkciu obecného poslanca. "Ide o obce Ratkovo, Michalková, Brezovec, Pongrácovce a Jakušovce. Aj v týchto obciach však budú môcť ísť občania tento deň k volebným urnám, hlasovať budú môcť do orgánov samosprávnych krajov," dodali z ministerstva.
V ďalších šiestich obciach nebudú občania voliť starostu, budú si vyberať len spomedzi kandidátov do obecného zastupiteľstva.

"Kandidátna listina pre voľby starostu obce nebola podaná v obciach: Domadice, Moškovec, Harakovce, Šarišské Bohdanovce, Starina a Dobroslava," podotkli s tým, že v 25 obciach je nižší počet kandidátov pre voľby do obecného zastupiteľstva, ako má byť zvolený.

V Komárne sa postaví boxer proti dvom ženám. Zabojujú o post primátora
O primátorský post v Komárne sa uchádza päť kandidátov, z nich dvaja idú ako nezávislí, dvaja s podporou politických strán a jeden má vlastný volebný tím. Ildikó Bauer, Aliancia Vo svojom tíme stavila na odbornosť. „Ak budem zvolená za... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik