V Komárne sa postaví boxer proti dvom ženám. Zabojujú o post primátora
19 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

O primátorský post v Komárne sa uchádza päť kandidátov, z nich dvaja idú ako nezávislí, dvaja s podporou politických strán a jeden má vlastný volebný tím.

Ildikó Bauer, Aliancia

Vo svojom tíme stavila na odbornosť.

„Ak budem zvolená za primátorku, budeme klásť ešte väčší dôraz na otázku komunálneho bývania, pretože len tak sa môžeme stať rozvíjajúcim sa mestom s udržateľnou, vekovo vyváženou populáciou,“ hovorí Bauer.

Peter Bodoki, koalícia Hlas-SD a Sme rodina

Do volieb ide s tým, že chce zastupovať obyvateľov bez ohľadu na ich národnosť.

„Predovšetkým by som sa chcel venovať rozvoju cestovného ruchu a tvorbe nových pracovných miest, no nezabúdame ani s kolegami reprezentantmi na podporu športovcov a výstavbu nových nájomných bytov. Tiež by bolo nutné urýchliť výstavbu obchvatu a vytvorenie ďalších kruhových objazdov, aby sme obmedzili tranzitnú dopravu cez mesto,“ zdôrazňuje Bodoki, ktorého väčšina Komárňanov pozná ako predsedu Slovenskej boxerskej federácie.

O kreslo primátora Pezinka zabojuje osem kandidátov, z toho tri ženy
Do boja o kreslo primátora Pezinka v jesenných komunálnych voľbách ide oficiálne osem kandidátov, z toho tri ženy. Siedmi z nich sú nezávislí, jeden s podporou politickej strany. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala mestská... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Róbert Dobi, nezávislý kandidát

Je dlhodobým kritikom súčasného vedenia mesta. Jedným z jeho cieľov je získavať mladých pre politiku.

„Znalosť postupu práce úradu, úradu a jeho problémov, rozpočtu, znalosť právnych predpisov spojených s prácou, sú určite veľkou výhodou pre budúceho primátora, a teda aj pre mňa. Mám potrebné vedomosti a skúsenosti pre funkciu primátora,“ myslí si Dobi, ktorý roky pracuje v samospráve.

Tímea Etheykatz, nezávislá kandidátka

Do komunálnych volieb ide s heslom „Vráťme Komárno Komárňanom, mesto nepatrí 25 poslancom.“

„Starosta by mal byť služobníkom obyvateľa, nie svojvoľným vládcom. Každý človek, ktorý tu žije, je pre mňa rovnako dôležitý. Musíte sa vedieť porozprávať s každým a neodvracať sa od problémov žiadneho obyvateľa,“ hovorí Etheykatz, ktorú mnoho ľudí aj z okresu Komárno pozná ako jednu z aktivistov, ktorí takto pred rokom bojovali o záchranu oddelení nemocnice v Komárne.

V Kráľovskom Chlmci má súčasný primátor jedinú protikandidátku
Na post primátora Kráľovského Chlmca v okrese Trebišov pre jesenné komunálne voľby zaregistrovali dvoch kandidátov. Informovalo o tom mesto na svojej webstránke. O znovozvolenie sa uchádza súčasný primátor a podpredseda Košického samosprávneho... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Béla Keszegh, združenie 4KN

Doterajší primátor „vychytal“ veľmi ťažké obdobie – covid, kedy sa množstvo kompetencií doslova hodilo na bedrá samospráv, neskôr vojna na Ukrajine.

„Do školstva v správe mesta sa nám podarila štvormiliónová investícia, obnovujú sa chodníky a cesty, získali sme rekordnú sumu na obnovu pamiatok, staviame nový zberný dvor a kompostáreň, nájomné byty. V meste sa nám podarilo rozbehnúť MHD zadarmo a rozvíjame aj regionálnu cyklomobilitu. Zrenovovali sme autobusovú stanicu a aj na brehy Mŕtveho ramena Váhu (tradičná rekreačná oblasť Komárňanov, pozn. red.) sa vracia život,“ rekapituluje úspechy mesta počas svojho primátorovania Keszegh.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik