Tvrdé vyjadrenie poslanca Linharta na adresu ministra Mikulca
20 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

Dnešné odvolávanie ministra vnútra nedopadlo podľa predstáv a opozícii sa ani po siedmy raz nepodarilo Mikulca odvolať. Zaujmavosťou však je, že za odvolanie hlasovalo aj niekoľko koaličných poslancov. Medzi nimi je aj poslanec Patrick Linhart (Sme rodina). Svoje vyjadrenie zverejnil na sociálnej sieti.

"Prečo som hlasoval za odvolanie ministra Mikulca a prečo budem apelovať za jeho odchod u premiéra. Podpora 48-smich zo 150 poslancov nastavilo Mikulcovi zrkadlo. Moja podpora do budúcna je bez nápravy taktiež otázna.

Márnenie trestných oznámení poukazujúcich na miliónové podvody a šikanovanie poslanca, ktoré sa vyhrotilo do mojej žaloby voči štátu, ako aj vykonštruované obvinenie poukazovateľa na korupciu. To je realita, pre ktorú som sa dnes rozhodol hlasovať za odvolanie ministra vnútra Mikulca, neschopného viesť svoj rezort.

V prvom rade by som sa rád ospravedlnil svojim voličom za to, že nemôžem splniť jeden zo snáh, ktoré som definoval v mojom predvolebnom programe. Pred voľbami som sľúbil, že urobím všetko pre to, aby podvodníci v potravinárstve, ako aj zlodeji v projektoch bývalého vedenia ministerstva pôdohospodárstva, budú potrestaní. Aj keď som si svoju občiansku povinnosť splnil a nahlásil všetky udalosti vo forme trestných oznámení, nepodarilo sa mi túto snahu naplniť, a to kvôli neschopnosti ministra vnútra, ktorý si nevie urobiť poriadok vo vlastnom rezorte. I napriek mojej dvojročnej trpezlivosti všetky trestné oznámenia boli doteraz nevyšetrené, alebo úmyselne zmarené. O skupinách policajtov, ktorí operujú pre určitú skupinu podvodníkov, som Mikulca informoval a žiadal o prešetrenie. Moje prosby boli odignorované.

Neschopnosť ministra riadiť svoj rezort sa dnes prejavila aj v obvinení poslanca, ktorý poukazoval na trestnú činnosť vyše dvadsiatimi zmarenými trestnými oznámeniami, zastrašovanie poslanca, ktoré sa vyhrotilo až v debatu o udelení ochrany poslancovi pred samotnou políciou a nakoniec obvinenie poslanca, poukazujúceho na korupciu (pričom obvinenie je absurdne postavené iba na základe jednej výpovede disciplinárne potrestaného policajta), dvojročné prieťahy vo vyšetrovaní, kde sa dva roky iba ustanovovalo, kto vlastne začne trestné oznámenia vyšetrovať, čo vyústilo do žaloby štátu, kde už prebehlo prvé pojednávanie ....... to je iba úlomok z toho, o čom som dodnes mlčal, prečo dnes žalujem štát a prečo som dnes zahlasoval za odvolanie ministra Mikulca, neschopného riadiť svoj rezort.

Čo sa stalo? R. Mikulec ostáva vo funkcii, pozrite kto ho PODRŽAL (GALÉRIA)
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho v utorok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery ministrovi hlasovalo len 58 poslancov zo 145 prítomných. Proti návrhu bolo 48 zákonodarcov a 39 sa... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Môžem začať rozprávať o praktikách dvoch skupín vyšetrovateľov z Malaciek a z Nových Zámkov, ako aj o vyšetrovaní týchto policajtov NAKA-ou, kde som poukazoval na prepojenie určitých vyšetrovateľov a prokuratúry s „cenníkom za poskytnuté služby“.
Môžem vám tiež porozprávať o praktikách určitej skupiny vyšetrovateľov, ktorí údajne dostali za úlohu zozbierať, alebo vytvoriť neexistujúce dôkazy, ktoré mali poslúžiť na diskreditáciu mojej osoby, môžem vám porozprávať o nevyšetrených, alebo skupinou policajtov zmarených prípadoch v jasne preukázateľných trestných činoch a krádežiach za milióny eur. Môžem vám porozprávať o poslednom trestnom oznámení, ktoré som podal na firmu BERTO kvôli neplateniu daní a zdravotného, ktoré zmaril policajt z Malaciek, takže „skutok sa nestal“, pričom ide o vyše dva milióny eur.

Môžem vám porozprávať o tom, ako som bol za ministrom vnútra a radil sa o pridelení policajnej ochrany pre moju osobu v dobe, keď som spoločne s poslancami mestského zastupiteľstva v Nových Zámkoch podal niekoľko trestných oznámení...
Ministra som informoval, že v jeho rezorte existujú dve malé skupiny vyšetrovateľov, ktorí nielenže „mám také indície“ maria vyšetrovania, ale dokonca aj pripravujú odvetu voči mojej osobe, a hľadajú spôsob, ako ma raz a navždy umlčať.

Dnes by som si dvakrát rozmyslel, či sa mi za daných okolností nevymstí podať trestné oznámenie a to som poslanec NRSR. A ako majú veriť polícii bežní občania? Veď pokiaľ chcete byť dnes obvinený, stačí na to výpoveď jedného policajta a žiaden dôkaz. Tu hovorím z vlastnej skúsenosti. Veď vyšetrovateľ, ktorý zmaril mnou podané trestné oznámenie, kvôli čomu dnes žalujem štát, vyšetrovateľ, ktorý ma na to všetko ešte aj fyzicky napadol a bol disciplinárne potrestaný a svoj trest prijal, si dnes vymyslí nejakú krivú výpoveď, ktorá za čias ministrovania Mikulca, dnes postačí na obvinenie a začatie trestného stíhania. Zároveň chcem poukázať na fakt, že sa to deje v období, keď ako poslanec poukazujem na prepojenie určitej skupiny ľudí na políciu a prokuratúru, čo je aj dôvodom vyšetrovania NAKA.

Takisto, keď dnes živnostník nezaplatí dane a odvody, tak aj za pár centov mu hrozí exekúcia. Ja som dokonca vyfasoval ilegálnu exekúciu za už vymazaný, tri roky starý koment na sociálnej sieti. Exekúcie som dostal asi za „odmenu“ za to, že som na tieto fakty poukazoval na sociálnych sieťach a žiadal ich prešetrenie. Avšak na druhej strane keď nezaplatíte miliónové dane, čo je trestný čin, nič sa vám nestane. Skutok sa nestal.

Dva roky čakania na zmenu a mojej trpezlivosti pominuli. Prvý krát som za odvolanie ministra Mikulca chcel hlasovať už pred vyše rokom, avšak mi to nedovolila koaličná zmluva, ktorá mi v takomto hlasovaní bránila. Preto, aby som mohol dnes hlasovať za odvolanie ministra, musel som zmluvu „vypovedať“ aj keď vypovedanie koaličnej zmluvy (ako aj koaličná zmluva samotná) nemá žiaden právny základ.

Tým som samozrejme neskončil ako koaličný poslanec, keďže stále zostávam v klube Sme rodina. Budem teda podporovať všetky rozumné predložené zákony z koalície, ako aj z opozície. Už sme tu v minulosti mali koaličného poslanca, ktorý v koalícii „fungoval“ aj bez koaličnej zmluvy, takže byť súčasťou koalície bez koaličnej zmluvy nie je žiadnou novinkou. To iba na margo prípadných konšpiračných teórií, že utekám z koalície. Nikam neutekám, mám svoj volebný program, ktorý chcem naplniť. Z boja sa neuteká.
Aby som to uzavrel a bol fér, chcem poďakovať ministrovi Mikulcovi za jeho prácu, určité výsledky nepopierateľne má, pričom som si vedomý, že rezort ministerstva vnútra je obrovský a veľmi náročný. No podľa mňa svoju úlohu nezvládol a preto nám dnes v polícii existujú skupiny vyšetrovateľov, ktoré nielenže, mám také indície, maria trestné oznámenia so zámerom ochrániť podvodníkov, ale dokonca šikanujú ľudí, ktorí na tieto podvody trestnými oznámeniami poukazujú. Nikdy som nepožadoval a ani by som si nedovolil žiadať o akýkoľvek zásah do vyšetrovania ministrom, to sme to tu už mali v minulosti. Ale minister mal dosť času na to, aby tieto informácie o skupine „vyšetrovateľov“ preveril, prešetril, čo sa dodnes nestalo."

Zbytočne som sa tisíc krát odvolával, aj tie odvolania boli úmyselne zmarené a dnes iba tvrdím jedno : Pokiaľ chcete byť šikanovaní pravdepodobne skorumpovanými policajtmi, poukazujte na korupciu a za vlastné finančné prostriedky podávajte trestné oznámenia. Čaká vás dlhoročné šikanovanie skupinou vyšetrovateľov a to do takej miery, že budete musieť žalovať štát, ako ja.
Denne budete ťahaný po výpovediach, čo sa stane súčasťou vášho života a prípadne skončíte aj ako obvinený. A to iba na základe vymyslenej absurdity jedného disciplinárne trestaného policajta. Vitajte v rezorte ministerstva vnútra, za ktorý je zodpovedný minister Mikulec.

Ďuriš Nicholsonová: Pohovorme si o Borisovi
Liberálnej europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej sarkazmus rozhodne nie je cudzí. Tentokrát si vzala na mušku predsedu parlamentu. Kollárov konzervatívny minister "Boris (sa) hľadá. Tentokrát konzervatívneho ministra školstva. Tento Boris... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik