Hlas ľudu: Môžete si pokecať kľudne sám!
19 | 09 | 2022 I Mária Škultétyová

Nedeľné politické debaty sú prehliadkou skoku do reči. Veľakrát zaznelo Neskáčte mi do reči!. Nebudem menovať najúspešnejších skokanov a skokanky našej politickej scény. Ešte by sa niekto urazil, že som na neho zabudla. Ale popredné priečky by určite obsadili dve dámy. Dávno som ich síce nepočula, ale že sú v tom majsterky, to je fakt. A pritom ich  odbornosť je mnohým na smiech.

Ale treba povedať aj to, že v skákaní do reči nezaostávajú ani muži. Teda ani moderátori. Všetci bez výnimky. Mudrujú až tak, žeby si vystačili aj bez politikov. Niektorí pri tom vyzerajú celkom komicky. A nie je to už len Fico, čo ich kritizuje. Nespokojnosť s moderovaním vyjadrujú aj ďalší.

Napríklad poslanec Pčolinský povedal Iľjevovi: „Môžete si pokecať kľudne sám.“  Ja si to myslím už dávno. A čuduj sa, svete, kritizoval moderátora aj za to, že opozičná poslankyňa dostáva v debate menší priestor. Nie je to nič nové a nezvyčajné, myslím ten priestor, ale počuť to od koaličného poslanca, je celkom prekvapivé a milé.

Fico súhlasí s Kollárom: Táto vláda je blázinec, psychiatria, mizéria
V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa stretli lídri Robert Fico (Smer-SD) a Boris Kollár (Sme rodina). Zhodli sa na mnohých veciach. Mediátor Kollár Práve on v piatok rokoval so SaS, ktorá v tomto týždni stála za obštrukciou... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Naše televízne debaty zväčša nemajú úroveň. A z debaty na debatu sa to len zhoršuje. Na Slovensku je to tak. Nevieme počúvať jeden druhého. Keď máme počuť názor, s ktorým nesúhlasíme, skočíme do reči, nenecháme partnera dohovoriť. „Neskáčte mi do reči!“ túto a podobné vety sme si mohli dnes vypočuť od viacerých účastníkov  politických debát. Len aby si pri tom skákaní jazyk nezlomili. S jazykom v sadre sa politika robiť nedá.

Skákanie do reči mi pripomína príbeh o dvoch bratoch

Volali sa Miško a Ondriško. Boli to lapaji. Na škole rozbili okno. Či to bolo z pomsty pánu učiteľovi, alebo si kameň  pomýlil cestu a miesto vrabca trafil akurát to nešťastné okno, neviem. Lenže hriešnici sa mamke nechceli priznať.

Keď jeden začal, druhý hneď skočil doňho, že nie, že tak to nebolo. Mamka sa snažila vniesť do vyšetrovania trošku kultúry. Keď hovoril Ondriško, napomínala Miška: „Miško, čuč, Ondriško vyprávä!“ A keď sa dostal k slovu Miško, potom zas naopak: „Ondriško, čuč, Miško vyprávä!“  

Myslím, že takýto spôsob umravnenia by sa mohol použiť aj v dnešných politických debatách. Aby hovoriaci nemusel niekoľkokrát opakovať: „Nechajte ma dohovoriť!“ Lenže to by chcelo nielen kultivovaných politikov, ale aj moderátora.

Schmőgnerová: Jediné, o čom sa nediskutuje, sú výdavky na zbrojenie. Čo nás to vlastne stojí?
Politickí súčasníci Brigity Schmőgnerovej o nej hovoria, že je jedným z najcennejších ekonomických mozgov Slovenska. Počas pôsobenia vo vláde presadila množstvo pre Slovensko prospešných ekonomických opatrení. Ako vidí súčasnú situáciu na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik