Heger dáva 300 000 na vedu a inovácie
18 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Premiér Eduard Heger (OĽANO) podporí zo svojej rezervy sumou 300.000 eur projekty na popularizáciu vedy a inovácie. Spolu zafinancuje 48 projektov. Informoval o tom na sociálnej sieti.

"Na Slovensku máme mnoho šikovných žiakov, študentov, vedcov a výskumníkov, ktorým často chýba podpora a sú nútení svoje nápady realizovať v zahraničí. Veda a inovácie sú oblasti, v ktorých vidím budúcnosť našej krajiny," uviedol Heger. Dodal, že vďaka ich rozvoju možno vychovať generácie, ktoré budú zmýšľať smerom vpred a zároveň prilákať aj atraktívnych investorov.

Peniaze pôjdu napríklad Krajskej knižnici Pavla Országha Hviezdoslava v Prešove. Tá chce zážitkovými workshopmi FABolous LABoratory prezentovať digitálne technológie a naučiť návštevníkov základy programovania. Aktivity sú zacielené aj na deti z marginalizovaných skupín a ich rodičov, poznamenal predseda vlády.

Podporený bude podľa Hegera turnaj mladých fyzikov, do ktorého sa zapájajú žiaci z 20 škôl. Slovensko sa priemerne umiestňuje na piatom mieste. Minulý rok získali slovenskí mladí fyzici druhé miesto, poukázal.

Financie poputujú aj Slovenskej organizácii pre výskumné a vývojové aktivity na realizáciu podujatia Európska noc výskumníkov 2022, priblížil Heger ďalší z projektov.

Najnovší PRIESKUM: Slováci v tom majú jasno - KONIEC vlády a predčasné VOĽBY!
Už sa už nedá ignorovať! Podľa prieskumu agentúry IPSOS, ktorý si dala urobiť spravodajská televízia TA3, väčšina z opýtaných Slovákov si praje koniec menšinovej vlády a predčasné voľby. Súčasnej trojkoalícii dávajú čas maximálne do konca... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik