Najnovší PRIESKUM: Slováci v tom majú jasno - KONIEC vlády a predčasné VOĽBY!
18 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Už sa už nedá ignorovať! Podľa prieskumu agentúry IPSOS, ktorý si dala urobiť spravodajská televízia TA3, väčšina z opýtaných Slovákov si praje koniec menšinovej vlády a predčasné voľby. Súčasnej trojkoalícii dávajú čas maximálne do konca roka.

Prieskum bol realizovaný on-line metódou na reprezentatívnej vzorke 1 050 respondentov. Prieskumu sa zúčastnili osoby staršie ako 18 rokov a zber dát prebiehal v dňoch 13.-15. 9. 2022, informuje TA3.

Vláda nevydrží

Na otázku ako dlho bude vládnuť menšinová vláda v zložení OĽANO, Sme rodina a Za ľudí si 43% opýtaných respondentov myslí, že menšinová vláda nevydrží ani do konca roka 2022. Takmer 20% opýtaných prišlo s pozitívnejšou odpoveďou a uviedli, že táto vláda bude fungovať menej ako do leta roku 2023. 

Zdroj: TA3

Slováci chcú predčasné voľby

V prieskume zaznela tiež otázka na riešenia aktuálnej koaličnej krízy. Najviac respondentov, 61%, sa prikláňa k predčasným voľbám. Viac ako polovica opýtaných (52%) by si želala odchod ministra financií Igora Matoviča z vlády a následný návrat strany SaS. 

39% respondentov je úplne alebo skôr za riešenie v podobe prezidentkou vymenovanej úradníckej vlády, 37% by privítalo menšinovú vládu s podporou SaS a 33% návrat SaS do vlády. Najnižšiu podporu (13%) malo riešenie v podobe menšinovej vlády s podporou ĽSNS.

Zdroj: TA3

Schmőgnerová: Jediné, o čom sa nediskutuje, sú výdavky na zbrojenie. Čo nás to vlastne stojí?
Politickí súčasníci Brigity Schmőgnerovej o nej hovoria, že je jedným z najcennejších ekonomických mozgov Slovenska. Počas pôsobenia vo vláde presadila množstvo pre Slovensko prospešných ekonomických opatrení. Ako vidí súčasnú situáciu na... Čítať ďalej
18 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik