Peter Kmec: Zaujímavé prepojenie, sto Naďových projektov
13 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Poslanec NR SR Peter Kmec (Hlas-SD) je presvedčený, že neschopnosť ministra obrany Naďa bude Slovensko stáť ďalších takmer šesť miliónov eur. 

Hovorí sa tomu aj "zmena účelu použitia"

"Na zajtrajšie rokovanie vlády SR predložil minister obrany Naď iniciatívny materiál “Návrh na vydanie súhlasu vlády Slovenskej republiky so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov z roku 2020 kapitoly Ministerstva obrany Slovenskej republiky”," píše na sociálnej sieti Kmec.

O čo ide

"V roku 2019 vláda Petra Pelegriniho vyčlenila v rozpočte MO SR na rok 2020 kapitálové výdavky vcelkovej výške 5.947.756,- eur, ktoré boli účelovo viazané na dve investičné akcie „Prešov - hangár ľahkej konštrukcie“ a „Kuchyňa – hangár ľahkej konštrukcie“.

Ich účel bol zrejmý a logický.

Novú aj modernizovanú techniku (vrtuľníky Blackhawks UH-60 a lietadlá Spartan) netreba len kúpiť ale aj “garážovat” tak, aby nám roky vydržala a nestála na vetre a daždi. Za dva a polroka riadenia rezortu obrany však minister Naď a jeho nominantmi neboli schopní ukončit ani len projektovú fázu a nieto ešte zahájiť realizáciu stavieb!

A tak žiadajú o zmenu alternatívneho využitia finančných prostriedkov Ministerstva obrany SR a navrhujú zmeniť účel použitia a uvoľniť zvyšné viazané kapitálové výdavky na zabezpečenie iných rozvojových projektov!" Upozorňuje Kmec.

Matúš Šutaj Eštok: Igor Matovič sa vyvracal na celú Národnú radu!
"Pán minister musím povedať, že tomuto vášmu vystúpeniu už mohli uveriť iba tie posledné verné ovečky, ktoré tu v parlamente sedia, nikto iný. Ale ja chápem, že ste nervózny, že vám tečie do topánok, že vás tu musí obhajovať človek s psychickým... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ako by mali byť využité

"Ak by ste čakali, že to bude použité na opravu infraštruktúry objektov ozbrojených síl SR alebo na akútne riešenie problémov výzbroje vojakov, mýlite sa! Časť - asi milión pôjde na podporu projektov Dukly Banská Bystrica a Vojenského historického ústavu a viac ako 4,4 milióna pôjde na splátku pásových vozidiel CV-90," objasňuje poslanec. 

Zaujímavé prepojenie

"A kto je “víťazom transparentného výberu pásových vozidiel“ ? Je to spoločnosť BAE - sponzor aktivít lobistu Naďa a jeho mimovládky SSPI. A navyše - zmluva medzi SR a Švédskom o nákupe vozidiel ešte ani nebola podpísaná, ale minister už chce posielať peniaze ako zálohovú platbu!! Brutálne šafárenie s prostriedkami ďaňových poplatníkov," odhaľuje Kmec pozadie výberu.

Sto Naďových projektov

"Pýtam sa: skutočne v OSSR nie sú dôležitejšie projekty ako posielať zálohové platby do Švédska? V súvislosti s dvoma rokmi vo svojej funkcii minister Naď verejne vyhlásil, že má rozpracovaných a otvorených 100 modernizačných projektov.

Pýtam sa: to ani jeden z týchto projektov nie je pripravený tak, aby sa naň dalo presunúť aj tak trestuhodne nevyužitých 6 miliónov EUR? Veľmi sa obávam, že rovnaký osud ako s hangármi v Prešove a Kuchyni nás čaká aj s letiskom Sliač. Iba veľa rečí, kydania hnoja na všetky strany, ale žiadne výsledky.


Ale dá sa očakávať, že táto ďalšia zlodejina opäť v tichosti prejde na vláde v tieni odvolávania ministra vnútra Mikulca a chaosu, ktorý táto menšinová vláda predvádza v parlamente," uzatvára poslanec Hlasu-SD Peter Kmec.

Juraj Draxler: Prílev migrantov v Európe treba regulovať. Inak to nepôjde
Exminister školstva Juraj Draxler analyzuje situáciu, kedy v ďalšej z krajín EÚ vyhrala pravica. Tentokrát šlo o víkendové voľby vo Švédsku. Politické zemetrasenie Hlavný dôvod, prečo vo Švédsku tesne vyhrala voľby pravica vidí Juraj Draxler v... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik