Za Igora Matoviča! Jozef Pročko odkázal Zuzane Čaputovej: Začnite s vysťahovaním!
01 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Jozef Pročko (OĽaNO), poslanec NR SR, je presvedčený, že radcovia, ako nazval poradcov prezidentky Zuzany Čaputovej by sa mali vysťahovať. V duchu straníckeho, nepísaného hesla sa zastal predsedu hnutiu OĽaNO, Igora Matoviča, ktorého je členom aj Pročko a medzi riadkami odkázal to povästné: "Za Igora Matoviča!"

"Kritizovať ministra financií za to, že by sa mal konečne začať zaoberať tým, čím sa on v skutočnosti už mesiace dôkladne zaoberá a má k tomu aj vypracované návrhy zákonov, tak to si fakt nemôže dovoliť len tak hocikto. Na to sa treba správne narodiť," píše Jozef Pročko na sociálnej sieti.

"Ak by som sa ja bol býval narodil ako pani prezidentka, pardón narodila, ak by mi moji radcovia boli bývali napísali taký prejav, aký ona dnes predniesla a ak by som následne zistil(a), o čom v skutočnosti bolo to v prejave spomínané "ULTIMÁTUM" Igora Matoviča, asi by mi neostalo nič iné, ako dať im rázny príkaz: "Začnite s vysťahovaním!!"" Dodáva Pročko.

OĽaNO má plán! Tí, ktorí sú proti hovoria o vydieraní! Pozrite si reakcie
Strana OĽaNO našla riešenie! Predstavila svoje požiadavky, ktorým podmienila odstúpenie Igora Matoviča (OĽaNO), ministra financií. OĽaNO zverejnilo 10 požiadaviek, ale Richard Sulík už demisiu prezidentke Zuzane Čaputovje podal. Tí, ktorí sledujú... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Čo povedala Zuzana Čaputová na adresu ministra financiá Igora Matoviča

Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby jej včas predložil nominantov na uvoľnené ministerské kreslá. Rovnako žiada, aby čo najskôr predstavil spôsob, akým bude jeho prípadná menšinová vláda získavať podporu pre zákony. Rovnako chce, aby sa obdobie vzájomných ultimát v pondelok (5. 9.) skončilo. Zdôraznila potrebu funkčnej vlády, najmä v období kríz. Uviedla to po stredajšom rokovaní s premiérom a predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina).

Dva mesiace trvania vládnej krízy považuje prezidentka za dostatočný čas, aby sa aktéri sporov oboznámili s požiadavkami a preukázali schopnosť vládnuť. Napriek tomu sa podľa nej zrejme nepodarilo nájsť dohodu, ani obnoviť dôveru medzi koaličnými lídrami. "V posledný deň ultimáta prišlo nové ultimátum z druhej strany. To vážne musel čakať minister financií s týmto krokom do poslednej hodiny pred podaním demisií? Namiesto riešenia pokračuje nekonečný seriál, ktorý už ale nikoho nezaujíma. Takto sa vládnuť nedá a nemá," podčiarkla s tým, že hovoriť o zodpovednosti a zároveň prísť s novými požiadavkami je rozpor medzi slovami a skutkami.

Rado Baťo: Heger, Matovič a rozpočtová paródia patria na politické smetisko
"Ak niekto potreboval tisíce uistenie v poradí, že Matovič je zákerný psychopat, dnešné desatoro podmienok pre Sulíka na poslednú chvíľu tomu vrchovate poslúžilo," myslí si Rado Baťo, bývalý novinár. Je presvedčený, že okrem toho, že Heger s... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik