OĽaNO má plán! Tí, ktorí sú proti hovoria o vydieraní! Pozrite si reakcie
31 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Strana OĽaNO našla riešenie! Predstavila svoje požiadavky, ktorým podmienila odstúpenie Igora Matoviča (OĽaNO), ministra financií. OĽaNO zverejnilo 10 požiadaviek, ale Richard Sulík už demisiu prezidentke Zuzane Čaputovje podal. Tí, ktorí sledujú vrcholenie vládnej krízy majú tiež názor. Mnohí hovoria o vydieraní stranou OĽaNO. 

Rado Baťo, bývalý novinár

"Pre hentú obyčajnú čvargu je to celé forma nejakej narušenej psychopatickej hry. Do prdele by som ich poslal aj s ich 10 požiadavkami," napísal na sociálnej sieti.

AKTUALITA: Koaličná kríza vrcholí
Už čoskoro by sme sa mali dozvedieť, ako a v akej zostave bude pokračovať koalícia. Nič ale ešte nie je isté, správu AKTUALIZUJEME. 17:30- Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval všetkých poslancov Národnej rady (NR) SR, aby podporili návrh novely... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Reakciu Ivana Bošňáka, dátového analytika zverejnené na sociálnej sieti prinášame v plnom znení

Matovič dobre začal:

V 10 požiadavkách je hneď prvou ZRUŠENIE krúžkov. Je to potvrdenie faktu, že aj súčasný minister financií pochopil (asi už dávno), že väčší a nevykonateľný nezmysel tu ešte nebol. Píšme si ušetrených 500 mil. eur ročne.

Poslednou požiadavkou je 150 mil. eur pre dôchodcov, čo je minimum, mal by ísť plný 14. dôchodok - jednorazovo a čerpalo by sa v 2022, keď si to rozpočet ešte dovoliť môže / oproti šetreniu tej pol miliardy ročne od 2023.

Všetko ostatné sú oproti týmto 2 veciam buď:

- samozrejmosti, ktorými sa bude treba zaoberať: plny, elektrina

- dlhodobé veci na diskusiu, ktoré sa nedajú vyriešiť dnes

Odchod dvoch kohútov zo smetiska tejto krajine za to stojí a mal by za to stáť aj SAS a OĽANO.

Odchod IM, čo je čerešnička po voľbách 2020 a odchod RS, čo je bonus a silne vítaný sú DVE veci, ktoré túto krajinu nikam neposunú.

Ale sú to 2 veci, ktoré zabezpečia, že nespadneme do žumpy, nad ktorou sa držíme z posledných síl, pričom nie, že nemáme dýchací prístroj, my nemáme ani rukavice.

Ak by boli zrušené aj koaličné rady, ktoré nemajú legislatívne oporu a kde všetky spory vznikali a ďalšie vznikať budú, tak by sme mohli zajtra oslavovať Deň Ústavy s pocitom, že sa vláda ľudu vrátila.

Samozrejme, že to tak nebude a dnes si aktéri dajú dole rukavice, dohryzú sa do krvi a zajtra budú plačovky a tirády.

Tento čas volá po vzoprení sa "novej totalite mocných", dlžíme to naším rodičom a zaviazaní sme naším deťom, že si republiku rozvracať nedáme a krajinu nám tiež nikto neukradne.

Bolo by užitočné, ak by sme zobrali zodpovednosť do rúk, posledný krát sa zaťali, skúsili vstúpiť do verejného života a bránili zdravý rozum, vlastné peniaze, čestnosť a zodpovednosť a skúsili okolie pozitívne inšpirovať. Dlžíme to nakoniec aj sami sebe.

Táto krajina nikdy nebola o Mečiarovi, o Slotovi, o Ficovi, o Trnkovi a o Kováčikovi. Nie je o Matovičovi a o Sulíkovi. Je o Tebe.

A ak má byť nejakých 10-toro, tak určite nie týchto. Odíďte do minulosti páni. A my ostatní skúsme podať úspechu pomocnú ruku. Ja skúsim začať od seba. Pekný deň priatelia.

Prekvapivé výsledky prieskumu! Kto môže za vojnu na Ukrajine?
Počet ľudí, ktorí považujú Rusko za zodpovedné za vypuknutie rusko-ukrajinskej vojny, od marca neustále klesá. Čoraz viac ľudí obviňuje z vypuknutia vojny Ukrajinu. Dokonca aj Spojené štáty americké môžu byť zodpovedné za ruskú vojnovú agresiu.... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ondrej Dostál (SaS), poslanec reagoval na sociálnej sieti

A nie je 10 málo? Ešte im tam nejaké veci chýbajú.

11. SaS sa postará, aby energetická kríza skončila a ceny energií sa vrátili na úroveň spred dvoch rokov.

12. SaS sa postará, aby na Slovensku do konca roku 2022 stálo aspoň 5 (päť) nových elektrárni postavených na princípe nukleárnej fúzie.

13. SaS do júla 2023 skontaktuje aspoň jednu mimozemskú civilizáciu a zabezpečí od nej dovoz ropy a plynu. 

(C) Tomáš Árva

Radovan Bránik reagoval v komentároch na sociálnej sieti

Chýba tam zúfalo jedenásty bod:

“Igor Matovič sa z jednej ministerskej funkcie nepresunie do druhej, ani sa nestane štátnym tajomníkom / generálnym tajomníkom služobného úradu ktoréhokoľvek ministerstva, ani poradcom ministra / ministrov s právomocou vetovať ich rozhodnutia, ani sa nestane povereníkom pre boj s veternými mlynmi, ani žiadnym iným spôsobom, než smradením v parlamente neoblafne zas celý národ tak, ako tomu bolo pri jeho odchode z premiérskeho kresla.”

Požiadavky strany OĽaNO, zdroj Facebook:

Ľuboš Blaha: Ruský veľvyslanec spláchol Ivana Korčoka, šach - mat
"Ako sa bude OĽaNO a SaS udobrovať, keď ukončia letnú frašku?" Zamýšľa sa na sociálnej sieti Telegram Ľuboš Blaha (SMER - SD), poslanec NR SR a nešetí kritikou na adresu súčasného ministra zahraničných vecí, Ivana Korčoka (nominant SaS). Blaha... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik