Boja sa vojny
31 | 08 | 2022 I Milan Laca

USA sa obávajú, že Británia prejde na Ukrajine do otvorenej konfrontácie s Ruskom, píše The National Interest.

Nový britský premiér musí drasticky zmeniť politiku Londýna voči Ukrajine, inak krajine hrozí, že prekročí „hranice načrtnuté Washingtonom“ a vyprovokuje konflikt medzi NATO a Ruskom, píše publicista The National Interest Matthew May.
Majú chuť na vojnu
„Existujú dobré dôvody na podozrenie, že Británia je vo svojej túžbe podporiť Ukrajinu pripravená zájsť oveľa ďalej ako väčšina členov západnej koalície,“ píše sa v článku. Zahraničnopolitické ambície Londýna sú podľa autora len „lacnou kópiou americkej veľkej stratégie“ a práve ony nútia Angličanov k prehnanej pomoci Ukrajincom. 
USA pokračujú v zbrojení
USA rozširujú dodávky zbraní Ukrajine po mori. V posledných mesiacoch Pentagon rozšíril dodávky zbraní na Ukrajinu po mori, uviedli predstavitelia amerického ministerstva obrany pre noviny The Washington Post . Spočiatku sa Washington pri... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Milan Laca
Nová premiérka?
Mayová nepochybuje o tom, že britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová bude pokračovať v kontraproduktívnych aktivitách na Ukrajine, ak sa stane budúcou premiérkou. National Interest verí, že Británia už „stojí na okraji priepasti na Ukrajine“ a nová hlava štátu by mala „z nej ustúpiť“. Je potrebné spomaliť tempo pomoci Kyjevu a obnoviť mierový dialóg s Moskvou, zdôraznil autor.

Nový britský premiér musí podľa analytika spomaliť. NATO musí podľa bývalej premiérky Theresy Mayovej prísť s plánom, ktorý umožní vyzbrojiť ozbrojené sily bez priamej pomoci západnej armády.„Dôležitejšie je, že diplomatické kanály s Moskvou, bilaterálne aj priamo cez NATO, musia byť znovu otvorené, aby sa začala skúmať možnosť prímeria,“ uzavrela Mayová.

USA váhajú
Biely dom pravidelne zdôrazňuje, že americký prezident Joe Biden  neprijme rozhodnutia, ktoré by viedli k priamemu konfliktu medzi USA a Ruskom. Opakovane o tom hovoril generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Rusko však vyhlásilo, že Severoatlantická aliancia je zameraná na konfrontáciu.
Briti...
V Spojenom kráľovstve sa 20. júla uskutočnilo piate kolo hlasovania poslancov Konzervatívnej strany na zvolenie lídra strany, ktorý sa stane aj premiérom krajiny. Podľa jej výsledkov sa do finále volieb dostali dvaja kandidáti: ministerka zahraničných vecí Liz Trussová a bývalý minister financií Rishi Sunak. Víťaza z dvoch „finalistov“ vyberú v poslednom kole všetci členovia strany, ktorých je okolo 200-tisíc. Hlasovanie bude prebiehať poštou. Boris Johnson  7. júla oznámil, že odstupuje z postu premiéra a šéfa Konzervatívnej strany Spojeného kráľovstva.
Amerika hynie?
Päť príznakov bezprostredného kolapsu Ameriky. Washinton Times označili nelegálnu migráciu, drogy a pokles pôrodnosti za príznaky hroziaceho kolapsu USA. Samovražda Spojené štáty sa ničia zvnútra, čoho dôkazom je päť príznakov hroziaceho... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Milan Laca
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik