Amerika hynie?
31 | 08 | 2022 I Milan Laca

Päť príznakov bezprostredného kolapsu Ameriky.

Washinton Times  označili nelegálnu migráciu, drogy a pokles pôrodnosti za príznaky hroziaceho kolapsu USA.

Samovražda
Spojené štáty sa ničia zvnútra, čoho dôkazom je päť príznakov hroziaceho kolapsu Ameriky, napísal  publicista denníka The Washington Times Don Feder. "Civilizácia nie je schopná sebaobnovy. Vyžaduje si to prácu a vôľu. V Amerike  nikto nebude ani pracovať, ani prejavovať vôľu," domnieva sa autor.
Je tam "veselo"
Spomedzi znakov hroziaceho rozkladu Spojených štátov  autor pomenoval politiku otvorených dverí pre migrantov, beztrestnosť zločincov, elity, ktoré sa vysmievajú americkým hodnotám, „podporu barbarov na blízku“ a demografické problémy. Feder uviedol na podporu svojich slov množstvo príkladov. Od začiatku roka prišli  do USA viac ako dva milióny ľudí – takmer dvakrát toľko ako v rovnakom období v roku 2021. Autor pripomenul, že pohraničníci otvorili bránu na južnej hranici smerom k prúdu migrantov.
Upozornil aj na vznik nového druhu kriminality v Spojených štátoch – masové rabovanie. Ľudia húfne vtrhnú do obchodov a vynesú odtiaľ všetko, čo uvidia.V mnohých mestách polícia menšie priestupky ignoruje.
 
Tápanie
Feder upozornil aj na útoky na tradičné americké hodnoty. Napríklad nedávno sa v študentských novinách University of Virginia objavil úvodník požadujúci odstránenie mena Thomasa Jeffersona z názvu školy, ktorú založil. "Je v tom nejaký zvrátený význam. Keďže sme prestali veriť v práva, ktoré nám udelil Stvoriteľ, prečo by mal autor Deklarácie nezávislosti niečo spoločné s vyšším vzdelaním?" - dodal autor.
Politico: Biden chce požiadať Kongres o schválenie predaja zbraní pre Taiwan
Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena plánuje požiadať Kongres USA o schválenie predaja zbraní pre Taiwan v hodnote približne 1,1 miliardy dolárov. Súčasťou balíka zbraní by malo byť aj 60 protiraketových striel a 100 rakiet... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Ivan Mihale
A narkotíká
Ďalším problémom je obchodovanie s drogami. Publicista obvinil Čínu z vývozu fentanylu do USA. Podľa neho sa stala hlavnou príčinou smrti Američanov vo veku 18 až 45 rokov. Píše aj o  ďalších  obavách z  Číny. Autor tvrdí, že čínske spoločnosti môžu kupovať poľnohospodársku pôdu v Amerike.
 
Ubúda obyvateľstva
Ďalším negatívnym trendom je pokles pôrodnosti. Spadla na najnižšiu zaznamenanú úroveň, pričom na jednu Američanku v plodnom veku pripadá 1,78 dieťaťa. Na nahradenie generácií musí byť tento ukazovateľ aspoň 2,1. "Menej Američanov sa sobáši a viac sa rozhoduje nemať deti.  
A ešte horšie
Za najvýraznejší znak úpadku Spojených štátov označil Feder nárast počtu bezdomovcov, z ktorých mnohí trpia duševnými chorobami či drogovou závislosťou. Títo ľudia predstavujú vážnu hrozbu pre obyčajných Američanov – medzi nimi je veľa násilníkov a lupičov, ktorí pokračujú v kriminálnom biznise.
Vladimír Mečiar- fenomén našej doby? (VIDEO)
Vladimír Mečiar bol jedným z aktérov rozdelenia ČSFR. Pri príležitosti 30. výročia tohto aktu hovorí o jeho menej známych okolnostiach. O konci federácie "Ako sme sa dostávali do konfliktov s federálnou vládou, tak tá si pomohla na Slovensku... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik