Eduard Chmelár: Nechutná fraška, zvrátené propagandistické divadlo a ...
30 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

"NECHUTNÁ FRAŠKA, ZVRÁTENÉ PROPAGANDISTICKÉ DIVADLO A ZÚFALÁ IDEOLOGICKÁ NADPRÁCA!" Také je hodnotenie úbohosti, ktorú predviedol Generálny riaditeľ politickej sekcie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Ten si dnes predvolal veľvyslancov Ruska a Bieloruska, aby im tlmočil protest proti zasahovaniu do vnútorných záležitostí SR. Toho sa podľa neho dopustili svojou účasťou na oslavách výročia SNP vo Zvolene. 

Neskutočná hanba

"Viete, mne nad touto úbohosťou už ostáva rozum stáť a hanbím sa za predstaviteľov nášho štátu ako pes. Zdôrazňujem, že ani jeden z diplomatov neprednášal na podujatí politické prejavy, ani jeden z nich netlieskal pri expresívnych príhovoroch predstaviteľov Smeru-SD, iba sa poďakovali za pozvanie, vzdali hold svojim padlým krajanom a položili vence k pomníku. Ak toto Ivan Korčok a jeho družina považuje za zasahovanie do vnútorných záležitostí štátu, tak sa kompletne zbláznili," píše politológ.

Minister Korčok, slúžil za Mečiara, za Fica a teraz za Sulíka. Keď funkcie stratil, prišla KRITIKA
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok, pôsobil ako hovorca MZV za vlády Vladimíra Mečiara (HZDS), neskôr presedlal a slúžil Robertovi Ficovi (SMER-SD.) Aktuálne dosluhuje diplomatickú kariéru u Richarda Sulíka (SaS). Zaujmavosťou je, že po každej... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Zbytočný incident

"Toto všetko sa nemuselo stať, keby naša diplomacia nezakázala účasť zástupcom Ruskej federácie na oficiálnych oslavách 78. výročia SNP. Prosím, ak si chcú zamoralizovať a pokarhať ich za súčasnú vojnu na Ukrajine, mohli tak urobiť v prítomnosti ruského veľvyslanca, musel by si tak vypočuť tvrdý odkaz, bolo by to silnejšie, a zároveň by naši predstavitelia poďakovali Rusku za pomoc pri Povstaní a vzdali hold ich padlým bojovníkom. Ani bieloruský, ani ruský diplomat neporušili žiadne ustanovenie Viedenského dohovoru o diplomatických stykoch a Ivan Korčok to veľmi dobre vie. Týmto gestom sa chcel iba zapáčiť svojim zahraničným chlebodarcom," konštatuje Chmelár.

Toto je neštandardné

Chmelár zdôraznil, že ak by bolo odmietanie diplomatov z krajín, ktorí vedú vojny u nás tradíciou, tak Slovensko by USA na svoje oslavy od vzniku republiky nepozývalo. Politológ tiež pripomína niekoľko situácií, kedy sa s diplomatmi jednalo úplne inak, ako aktuálne s Ruským a Bieloruským veľvyslancom.

"Práve preto nemôžem brať vážne hejty týchto proamerických trolov, ktorí si na odvedenie pozornosti od svojich neobhájiteľných postojov vymysleli ničím nepodložený termín „whataboutizmus“, ktorý má len zakryť ich zbabelosť a neschopnosť konfrontovať sa so závažnými otázkami," píše Chmelár.

Naď chystá na Dukle rovnaký scenár

"To už nebude len fraška, ale aj zvrátenosť a bezočivosť. Povedzte mi, ako sa dá uctiť 20 000 padlých sovietskych bojovníkov, z ktorých drvivú väčšinu tvorili Rusi, bez ruskej delegácie, bez ruskej vlajky a bez ruskej hymny? Na čo je toto dobré? To už nech tam nerobia oficiálne oslavy vôbec a ľudia si tam nájdu cestu tak ako po minulé roky a desaťročia sami, spontánne," rozhorčuje sa Chmelár s konštatovaním, že sa ľudí boja, ako čert kríža. 

Robert Fico a Andrej Danko vence napokon položili
Na čele zástupu ľudí, ktorí chcú položiť vence k Pamätníku SNP a pokloniť sa pamiatke padlých stoja Andrej Danko a Róbert Fico. Svoj úmysel vysvetľujú aj policajtom, ktorí im stoja v ceste. Odpustite nám túto hanbu, požiadal metaforicky Andrej... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Bol zákaz verejnosti nutný?

"O zákaze verejnosti na oslavách SNP povedal novinárom, že tí, ktorí proti jeho rozhodnutiu protestujú, sú tí, ktorí tu robili bordel. Hulvátov tu bola totiž iba hŕstka. Na čo máme poriadkové zložky, keď si s nimi nevedia dať rady? Stačilo zakázať transparenty, vyviesť nespratníkov z areálu, a bolo by po probléme. Ale trestať za to celú verejnosť? To budeme zakazovať ľuďom zhromaždenia všade tam, kde sa objavia papaláši? Kde ste sa také veci učili, páni politici? V KĽDR? Hanba, pán Korčok. Hanba, pán Naď," uzatvára Chmelár.

Politológ Lenč o ťažkých dilemách jedného ministra
Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti hodnotí politické hry, ktoré sa rozohrali okolo ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Politický mýtus "Nejako to majú v tom OĽaNO+ s.r.o. nekonzistentné. Zdá sa, že v pohľade na politiku a politickú... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik