Minister Korčok, slúžil za Mečiara, za Fica a teraz za Sulíka. Keď funkcie stratil, prišla KRITIKA
30 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok, pôsobil ako hovorca MZV za vlády Vladimíra Mečiara (HZDS), neskôr presedlal a slúžil Robertovi Ficovi (SMER-SD.) Aktuálne dosluhuje diplomatickú kariéru u Richarda Sulíka (SaS). Zaujmavosťou je, že po každej službe, na svojho šéfa dobrého slova nenáchadza a inak tomu nie je ani teraz. Najlepšie to zrejme zhodnotil poslanec Národnej rady SR György Gyimesi (OĽaNO), ktorý zašiel ešte ďalej a Korčoka nazval farizejom. Ivan Korčok je jedným z ministrov, ktorí sa chystajú podať demisiu. Tento politik, v kuloároch známy ako "prezliekač kabátov" a podľa Gyimesiho farizej, ktorý v poslednej chvíli, "pánovi" vrazí nož do chrbta sa opäť vyznamenal!  Hovorí, že Geissenovci aj stretnutie s Robertom Ficom boli chyby Richarda Sulíka.

Politický míting Smeru

Korčok v rozhovore pre DenníkN súhlasil s novinárkou v tom, že pozvanie ruského a bieloruského veľvyslanca na stranícke oslavy SNP bolo jasné prihlásenie sa lídra Smeru-SD k ruskému útoku na Ukrajinu. 

"Smer doteraz zakrýval, zahmlieval, tak ako sme na to boli zvyknutí, že to odsudzujú. Ale odsudzujú to takým spôsobom, že sa počas osláv SNP všetci ako jeden muž postavili za predstaviteľa štátu, ktorý vedie agresívnu vojnu, a aplaudovali mu," povedal pre DenníkN minister Korčok, podľa ktorého je napomenutie ruského veľvyslanca, ako sa má správať, obvyklý spôsob reakcie. 

"Pán Bratčikov je skúsený diplomat a veľvyslanec a veľmi dobre vie, že keď ide na otvorený politický míting politickej strany, musí si byť vedomý, že to je vyjadrenie podpory tejto strane, pretože tento míting bol o SNP až v druhom rade. V prvom rade to bol politický míting proti politike tejto vlády, na čo má Smer plné právo, ale cudzí diplomat si musí dať pozor," vysvetľuje Korčok a ako príklad dáva seba - zo svojej praxe vie, že veľvyslanec Bratčikov to neurobil svojvoľne. Šiel tam s "požehnaním" svojho ministra zahraničia a ten vedel, o akú akciu ide, čo podľa Korčoka nie je v poriadku.

Slovenská diplomacia zlyháva na celej čiare! Máš problém v zahraničí? Poraď si sám
Už to bude rok, keď sa 4. septembra bývalá poslankyňa NR SR Zuzana Plháková Kondrlíková plavila po Dunaji na lodi pod slovenskou vlajkou. Zakotvili v Budapešti a behom pol hodiny ju zadržali ozbrojení maďarskí policajti. To, čo sa deje dodnes by... Čítať ďalej
28 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Demisia

"V politike sa môže ešte všeličo udiať aj v posledných hodinách. Pripomínam, čo povedal premiér Eduard Heger, že tu pôjde o posledné hodiny. Ale v tejto chvíli, keď sa rozprávame, čo je utorok, teda deň pred 31., tak ja mám demisiu nachystanú," hovorí Korčok, ktorý svoju demisiu podá, ak sa na situácii nič nezmení. Má síce ponuku na zotrvanie vo vláde, ale podľa vlastných slov u premiéra nevidí  víziu, ako vládnuť v trojkoalícii. Hoci nie je člen SaS, nevidí dôvod, prečo by mal povedať, že hoci je ich nominant, nemá s nimi nič spoločné.

Diplomat už za Mečiara

Korčok si myslí, že je šanca dovládnuť, že nik z koalície nechce predčasné voľby. O návrate štvorkoalície hovorí aj Eduard Heger. 

Vladimír Mečiar- fenomén našej doby? (VIDEO)
Vladimír Mečiar bol jedným z aktérov rozdelenia ČSFR. Pri príležitosti 30. výročia tohto aktu hovorí o jeho menej známych okolnostiach. O konci federácie "Ako sme sa dostávali do konfliktov s federálnou vládou, tak tá si pomohla na Slovensku... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"Niečo vám poviem, a je možné, že to nebude dobre prijaté ani u Richarda Sulíka, ale napadlo ma to dnes ráno. Eduard Heger má dôveru všetkých koaličných partnerov, tak mu nechceme dovoliť, aby úplne preoral vládu? Všetci dole? Eduard Heger ju môže nanovo postaviť. Pravdepodobne politológovia a bardi slovenskej politiky povedia, že to je niečo naivné," priznáva diplomat, ktorý je v diplomatických službách Slovenskej republiky už 30 rokov a istý čas dokonca viedol MZV (v čase Lajčákovej "demisie")

Korčok si myslí, že celú vládu treba personálne prekopať. Všetkých, vrátane štátnych tajomníkov vymeniť. Výmena dvoch podľa neho nestačí. 

Vrtuľník pre Geissenovcov

"Nepovažujem celý príbeh o Geissenovcoch a to, že Richard Sulík sa im venoval ako člen vlády, za podarenú vec. Pozornosť členov vlády pre takúto reality šou, to nie je adekvátne. A povedal som mu to. Videl som list pána Miku, a ak naozaj žiadal, aby sme Geissovcov vozili vojenským vrtuľníkom Blackhawk, tak to považujem za absurdné," konštatuje Korčok.

Čo tvrdí  György Gyimesi (OĽaNO)?

Ten na sociálnej sieti uviedol zrejme najtrefnejší status, ktorý prinášame v plnom znení.

"FARIZEJ IVAN KORČOK A OSLAVY SNP

Ivan Korčok, toho času ešte minister zahraničných vecí SR dnes ostro kritizoval stranu SMER za to, že pozvala na oslavy SNP veľvyslanca Ruskej federácie. Tento akt doslova nazval nehoráznosťou, pretože Ruská federácia vedie brutálnu vojnu s našim susedom. Mimochodom Československo oslobodzovali práve ruskí, rumunskí a československí vojaci.

Tento status nemá za cieľ podporiť stranu SMER ani legitimizovať ich konanie, pretože všetci vieme čo sú zač, ale poukázať na nekonečné farizejstvo Ivana Korčoka. Toho Ivana Korčoka, ktorý Roberovi Ficovi roky verne slúžil, doslova zobal z ruky a schvaľoval každý jeho krok. Toho Ivana Korčoka, ktorý nemal ani najmenšie zábrany nehorázne viackrát rokovať s predstaviteľmi Saudskej Arábie, ktorá vedie brutálnu vojnu v Jemene.

Bol by som zvedavý, či pri rokovaní so Saudmi otvoril tento bojovník tému ľudských práv, právneho štátu, či nutnosti podpory LGBTI komunity vrátane manželstiev homosexuálov? Alebo ako sa na správneho farizeja patrí, držal jazyk za zubami a robil to čo mu ide najlepšie?"

Politológ Lenč o ťažkých dilemách jedného ministra
Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti hodnotí politické hry, ktoré sa rozohrali okolo ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Politický mýtus "Nejako to majú v tom OĽaNO+ s.r.o. nekonzistentné. Zdá sa, že v pohľade na politiku a politickú... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik