Plán Západu na zničenie našej slobody a prosperity
27 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Bohaté slobodné národy sú hrozbou pre Nový svetový poriadok WEF (World Economic Forum - Svetové ekonomické fórum založené v Ženeve, pozn.red.). Ak musí byť cenzúra prijatá na kontrolu „príbehu“, tak bude. Ak musí byť občanom odopretá sloboda pohybu pod rúškom „zdravotnej núdze“, nič vážne. Ak je potrebné zabaviť súkromné ​​bankové účty na zastrašenie ľudí s iným názorom, potom sú takéto hrozby cenou za zabezpečenie dodržiavania pravidiel. Týmto spôsobom plány WEF na riadenú ekonomiku zámerne zvrátia storočia liberálneho pokroku. Politickí lídri dnes ťahajú Západ do minulosti, konštatuje vo svojom komentári pre Gatestone Institut politický redaktor JB Shurk.

Po prvé, individuálne slobody budú naďalej miznúť. Potom najväčší ekonomický motor zo všetkých, inovácia, vyschne. Napokon sa bohatstvo vráti výlučne do rúk malej menšiny „vládnucej triedy“. Toto je budúcnosť, ktorú Svetové ekonomické fórum nazýva „pokrok“. No ten to nie je. Je to recept na ľudské otroctvo.

Ako sa národy stávajú bohatými? 

Mnohí sú obdarení bohatými prírodnými zdrojmi. Iní dobývajú cudzie územia. Niektorí sa špecializujú na jedinečné obchodné zručnosti a remeslá. Drevo, baníctvo, rybolov, cukor, rum, narkotiká, bavlna, hodváb, poľnohospodárstvo, dobývanie, ľudské otroctvo, výroba, ropa, priemysel, bankovníctvo atď. – v závislosti od storočia a regiónu dosiahli národy obrovské bohatstvo nespočetnými spôsoby. Všimnite si, že žiadnemu národu sa na ceste k prosperite nepodarilo iba vytlačiť peniaze a zdaniť svojich občanov. Skutočné bohatstvo sa nedá jednoducho vykúzliť zo vzduchu. Musí existovať uznaná hodnota v tom, čo národ a jeho občania vlastnia.

Viac ako ktorýkoľvek iný zdroj národného bohatstva však jeden prevyšuje ostatné: inovácie. Schopnosť ľudskej mysle vytvárať niečo nové a hodnotné poskytuje spoločnosti nekonečné vytváranie bohatstva. Na rozdiel od kvantitatívneho uvoľňovania centrálnej banky a iných menových nástrojov (alebo trikov?) je mozog skutočne stroj na tlačenie peňazí. Či už inovátor zmení existujúce poľnohospodárske, ťažobné alebo výrobné techniky, aby výrobu zlacnil a zefektívnil, alebo vynálezca navrhne niečo úplne jedinečné, hodnota, ktorá ešte včera neexistovala, sa zhmotní v ďalšej. Inovácia je magická omáčka na vytváranie bohatstva.

Banáš o Ukrajine: Na čo je zakázané sa pýtať
Pol roka už trvá vojna na Ukrajine. Teda v krajine, s ktorou má Slovensko takmer stokilometrovú spoločnú hranicu. Tragické udalosti na Ukrajine samozrejme ovplyvňujú náš život. Je to tragédia, že sa medzi sebou vraždia dva veľké slovanské národy v... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Základom je sloboda

Ak inovácie produkujú bohatstvo, prečo nie sú bohaté všetky národy? Pretože príliš veľa národov nedokáže oceniť inovátorov alebo podporovať inovácie. Bez základných vlastníckych práv, silných sociálnych inštitúcií a spoľahlivého právneho systému majú potenciálni vynálezcovia len málo podnetov na budovanie čohokoľvek nového. Ľudia, ktorí bojujú len o prežitie vo svete, nestrácajú čas, prácu ani zdroje na projektoch, ktoré neponúkajú žiadnu perspektívu budúcej odmeny. Ľudia pracujúci ako služobníci štátu v rámci centrálne riadených ekonomík nemajú žiadnu motiváciu inovovať. Ľudské inovácie môžu prekvitať len vtedy, keď sa skombinuje súkromné ​​vlastníctvo a osobná sloboda. Sloboda je tajnou zložkou magickej omáčky inovácie na zvýšenie bohatstva.

„Liberalizmus“, ako je klasicky chápaný – ako politická filozofia zahŕňajúca prirodzené práva, obmedzenú vládu, voľný trh, politické a náboženské slobody a slobodu prejavu, všetko podporované a chránené nestranným a spravodlivým právnym štátom – vždy chápal túto základnú pravdu. Sloboda a vlastnícke práva plodia kreativitu. Tam, kde sa oboje dobre cení, veľkí spisovatelia, umelci a vynálezcovia produkujú novinky, ktoré by inak neexistovali. To je dôvod, prečo stredoveká Florencia naraz zrodila súčasné bankovníctvo a európsku renesanciu. Osobná sloboda vytvárať, stavať, investovať a vlastniť majetok vytvára obrovské inovácie a národné bohatstvo.

Progresívny liberalizmus nás ťahá ku dnu

Naopak, keď dnešní centrálni plánovači argumentujú za socializovanú kontrolu nad trhmi a nahradenie „kolektívnych práv“ namiesto „práv jednotlivca“, pričom svoju agendu nazývajú „progresívnym liberalizmom“, kooptujú a podvracajú historický význam liberalizmu.

Ako to, že dnes máme subjekty ako Svetové ekonomické fórum (WEF), ktoré presadzujú radikálny „veľký reset“ západnej spoločnosti, ktorý sľubuje spútanie voľných trhov ekonomickou reguláciou a zároveň sa sústredí moc do rúk malej medzinárodnej koalície centrálnych ekonomických plánovačov – najmä ich vlastných? Ako by sme mohli sľubovať budúcnosť, kde ľudia nebudú „ nič vlastniť a budú šťastní". Môže to prispieť k slobodnej a produktívnej spoločnosti - alebo dokonca šťastnej? Ako môže budúcnosť, v ktorej všetku energiu kontrolujú medzinárodné riadiace orgány a nadnárodné korporácie, poskytnúť jednotlivcom inštitucionálne stavebné kamene pre nekonečné inovácie? Ako môžu poľnohospodári udržať väčšiu a prosperujúcejšiu populáciu, keď západné vlády pokračujú v potláčaní poľnohospodárskej výroby prostredníctvom regulácie a eminentnej sféry?

Dag Daniš: Hrozí Európskej únii rozpad?
"Sankcie sa otáčajú. Európskej únii hrozí rozpad, varujú investori" píše Dag Daniš na stránke denníka Štandard. Európsku úniu čakajú ťažké časy, to vidíme všetci. Euro je slabšie ako dolár, ceny energií sa šplhajú do nevídaných výšin, Macron... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Alica Kočišová

Rozrastá sa cenzúra nesúhlasu i regulácia slobody prejavu 

Otázky si odpovedajú sami. Program WEF podporuje radikálne antiliberálne programy, ako je použitie umelej inteligencie na cenzúru nesúhlasureguláciu slobody prejavu a dokonca vymazanie myšlienok z internetu. Jeho represívne snahy kontrolovať všetku uhľovodíkovú energiu a produkciu dobytka a plodín zadusí ľudskú inováciu tým, že najprv pripraví obyvateľov Západu o ich schopnosť vytvárať, vymýšľať a pestovať potraviny. Jeho politika prezrádza tisícročia západného civilizačného pokroku tým, že nahrádza rešpekt k individuálnej voľbe a slobodnej vôli riadením ľudskej činnosti zhora nadol prostredníctvom tupých nástrojov sily a nátlaku. 

Jeho motivácia je vo svojom jadre nesporne protiľudská, pretože s každým individuálnym ľudským životom sa zaobchádza ako s ničím iným ako s kolieskom alebo vstupom, s ktorým možno manipulovať ako súčasť centrálne riadeného sociálneho stroja. Keď sú obyvatelia Západu zredukovaní na jednotky a nuly, ktoré sú triedené a posúvané sociálnymi programovými kódmi WEF pre „lepšiu budúcnosť“, stavitelia poslúchajú, ale už netvoria.

Využitie pandémie, hladomoru a strachu na centralizáciu dominancie

Zatiaľ čo osobná sloboda uvoľnila ľudskú myseľ a vytvorila obrovskú západnú prosperitu, tlak Svetového ekonomického fóra na centrálne riadený ekonomický systém rozdrví práva, potlačí kreativitu a bude masovo produkovať chudobu a otroctvo. Zdá sa, že jeho zástancovia sú v skutočnosti väčšinou odhodlaní využiť kombináciu pandémie, hladomoru a strachu na centralizáciu dominancie pre seba.

S cieľom presvedčiť obyvateľov Západu, aby sa vzdali viac a vystačili si s menej, WEF a jeho globalistickí spojenci sľubujú Západniarom budúcu utópiu. Ako pri každom podobnom klamstve, ktoré kedy bolo povedané na ospravedlnenie mimoriadneho získania moci, sa im to nepodarí. 

Politológ Robejšek šokuje: Väčšina ľudí si vôbec neuvedomuje, čo tu hrozí!
Politológ Peter Robejšek upozorňuje, že doba globalizácie je na konci, pretože systém tak, ako ho poznáme sa vyčerpal. Ako sme sa k tomu dopracovali "Státisíce z nás po dlhé roky robili chybné rozhodnutia. Medzi ne patrí aj koho voliť, komu... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Nehanebný plán ovládnuť planétu

Hoci WEF a jej sesterské organizácie tvrdia, že „zachraňujú planétu“, ich snahy sa zdajú byť predovšetkým nehanebným plánom ovládnuť planétu. "Čistá" energia je predsa kontrolovaná energia; a čím viac je energetika kontrolovaná centralizovanými vládami, tým úplnejšie sa raz voľné trhy stávajú centrálne kontrolovanými. Ak každý potenciálny podnikateľ musí najskôr dostať povolenie na používanie elektriny, kým začne vyrábať niečo nové, potom žiadny podnikateľ nemôže prosperovať bez požehnania centrálnych orgánov. Ak je všetka výroba považovaná za „hrozbu pre planétu“, potom žiadny nezávislý začínajúci podnikateľ nemôže inovovať alebo budovať bohatstvo bez toho, aby najprv vyhľadal a nezískal súhlas vlády. Ak je spotrebiteľom zakázané kupovať čokoľvek, pokiaľ to nie je vopred schválené, potom sa voľné trhy premenia na kontrolované trhy.

Keď tento trend dotiahneme do logického, súkromné ​​vlastníctvo sa stáva v rozpore s cieľmi štátu. Už dnes vidíme zlovestné rozvracanie súkromného vlastníctva s takzvanými normami ESG (Environmental, Social, Governance), ktoré sa používajú na posilnenie cieľov priemyslu a manipuláciu s voľnými trhmi. Pretože kontrola nad informáciami robí kontrolu nad trhmi lepšie zvládnuteľnou, čím väčšia ekonomická neistota vyplýva z manipulácie s trhom, tým väčšej cenzúry budeme naďalej svedkami. 

Diabolský trik: Ver nám, ľudstvo, zachránime ťa

Dnešným problémom môže byť „ zmena klímy “ alebo COVID-19 alebo „ udržateľné dodávky potravín “, ale uvedený problém sa nikdy nezdá byť ničím iným ako kampaňou pre styk s verejnosťou na oklamanie más. Vždy sa zdá, že je to len jednorazová výhovorka navrhnutá na zvádzanie západniarov, aby odovzdali malej kabale „elít“ moc a kontrolu nad všetkými ostatnými. Presvedčiť ľudstvo, aby verilo, že voľné trhy nevyhnutne povedú k nejakému druhu apokalypsy , čoraz viac vyzerá ako jediný politický cieľ, na ktorom záleží. Môže to byť ten najdiabolskejší trik, ktorý používajú tí, ktorí majú moc,  proti tým, ktorí moc nemajú vôbec žiadnu moc. Strach sa odborne používa ako mučiaci nástroj na presvedčenie obyvateľov Západu, aby sa dobrovoľne vzdali vlastnej slobody. Nevinná mantra šepkaná do ich uší je jednoduchá: Ver nám, ľudstvo, zachránime ťa . Dôsledok je však oveľa zlovestnejší: Pre vaše vlastné dobro ste nútení užívať si svoje nové okovy.

Eduard Chmelár: Svetoví lídri vedú našu planétu do katastrofy
Súčasná situácia v Európe nie je vôbec jednoduchá, ba dalo by sa povedať, že je taká zložitá ako už veľmi dávno nie. Na svedomí to má nielen vojna na Ukrajine, ale aj veci s ňou súvisiace. Doslova témou č. 1 sú plyn a drahé energie. K situácii,... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Recept na ľudské otroctvo

Všimnite si, že na to, aby Svetové ekonomické fórum uspelo vo svojom poslaní kontrolovať všetku ľudskú činnosť, musí najprv zničiť suverenitu národných štátov. Prečo? Pretože, ako bolo uvedené vyššie, liberálne národy, ktoré si osvojujú slobodu prejavu, slobodu myslenia a podnikanie na voľnom trhu, podporujú inovácie a veľké bohatstvo. Každý národ, ktorý nie je zaťažený trhovými zákazmi WEF, bude s najväčšou pravdepodobnosťou naďalej prosperovať, zatiaľ čo tie, ktoré sú spútané „Veľkým resetom“, budú s najväčšou pravdepodobnosťou chradnúť. To je dôvod, prečo západní politici tak tvrdo spolupracovali, aby presadili svoje návrhy „Build Back Better“ bez ohľadu na želania voličov ktoréhokoľvek národa.

Bohaté slobodné národy sú hrozbou pre Nový svetový poriadok WEF. Ak musí byť cenzúra prijatá na kontrolu „príbehu“, tak to bude. Ak musí byť občanom odopretá sloboda pohybu pod rúškom „zdravotnej núdze“, nič vážne. Ak je potrebné zabaviť súkromné ​​bankové účty na zastrašenie demonštrantov, potom sú takéto hrozby cenou za zabezpečenie dodržiavania pravidiel. Týmto spôsobom plány WEF na riadenú ekonomiku zámerne zvrátia storočia liberálneho pokroku. Politickí lídri dnes ťahajú Západ do minulosti.

Po prvé, individuálne slobody budú naďalej miznúť. Potom najväčší ekonomický motor zo všetkých, inovácia , vyschne. Napokon sa bohatstvo vráti výlučne do rúk malej menšiny „vládnucej triedy“. Toto je budúcnosť, ktorú Svetové ekonomické fórum nazýva „pokrok“. No je to recept na ľudské otroctvo.

Dag Daniš: Vlády by sa mali ospravedlniť tým, ktorí našli odvahu - a kritizovali direktívnu politiku "autorít"
"Pred rokom sme tu mali kampaň na vynútené plošné očkovanie. Dnes riešime exspiráciu a vyhadzovanie miliónov vakcín. Štvrtá dávka sa ponúka iba seniorom a chronicky chorým, ako to mohlo a malo byť od začiatku," myslí si Dag Daniš, novinár. Dôvodom... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik