Dag Daniš: Vlády by sa mali ospravedlniť tým, ktorí našli odvahu - a kritizovali direktívnu politiku "autorít"
21 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Pred rokom sme tu mali kampaň na vynútené plošné očkovanie. Dnes riešime exspiráciu a vyhadzovanie miliónov vakcín. Štvrtá dávka sa ponúka iba seniorom a chronicky chorým, ako to mohlo a malo byť od začiatku," myslí si Dag Daniš, novinár.

Dôvodom zmeny kurzu podľa Daniša nie je len omikron, ale aj skúsenosti s novými vakcínami, ktoré nie sú ani zďaleka také účinné, ako hlásali výrobcovia po skrátenom klinickom testovaní.

"Americká CDC dokonca musela zmeniť definíciu vakcíny...a dosť zásadne," zdôrazňuje Daniš v príspevku na sociálnej sieti.

"Myslím, že vlády by sa mali ospravedlniť tým lekárom, vedcom a právnikom, ktorí našli odvahu - a opovážili sa kritizovať direktívnu politiku "autorít," komentuje redaktor denníka Štandard.

Stovky miliónov zmluvne objednaných vakcín skončia v koši

Daniš poukazuje na to, že plošné očkovanie už nie je nevyhnutné a vakcíny sa ponúkajú už iba starším vekovým skupinám, aj napriek tomu, že stovky miliónov zmluvne objednaných vakcín skončia v koši

"Žiaľ, skutočné dôvody prudkej zmeny kurzu nie sú len racionálne. Pozadie je zložitejšie a do veľkej miery politické," vysvetľuje Daniš v priloženom názorovo článku pre denník Štandard.

Belousovová: Vláda nás bude "zachraňovať" do posledného centu, ktorý v tej prázdnej špajze ešte nájde
Neviem ako ostatní, ale ja som už unavená z tej skoro dvojročnej permanentnej vládnej krízy, posťažovala sa národniarka Anna Belousovová na sociálnej sieti. No treba podľa nej pozorne čítať statusy Igora Matoviča a zistite, že na Slovensko má prísť... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

O obrate rozhodli v Spojených štátoch amerických

Daniš poukazuje na to, že obrat, ktorý sa týkal povinného očkovania prišiel koncom januára a rozhodlo sa o ňom v Spojených štátoch.

"Anthony Fauci, poradca prezidenta a šéf pandemického štábu, musel priznať, že pravidelné plošné očkovanie je neudržateľné a boj s pandémiou sa vráti do rúk hygienikov a ambulancií. Dôvodom nebol len miernejší omikron, ten sa v tom čase iba skúmal. Silnejším faktorom boli skúsenosti s vakcínami po prvom roku ich plošného nasadenia," píše ďalej.

Ukázalo sa podľa neho, že efektivita očkovancích látok je výrazne nižšia a rozchádzali sa aj závery zo zrýchleného klinického testovania nových vakcín a reálne skúsenosti po roku ich používania.

Ešte prasa celé, mainstream už rozdáva výslužku
OĽaNO deklarovalo, že na dnešnú koaličnú radu ide s úmyslom zachrániť koalíciu aj so SaS. Podľa niektorých médií sú ministerské posty však už prerozdelené. Portál noviny.sk televízie JOJ má svoju predstavu tiež. OĽaNO v tom má (vraj)... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Kampaň o povinnom očkovaní bola neudržateľná

Daniš poukazuje na to, že štúdie preukázali, že infekcia sa šíri aj medzi plne zaočkovanými komunitami a argument, že plošné očkovanie povedie ku kolektívnje imunite, jednoducho neobstál.  

"Pri mladších zdravých ľuďoch malo očkovanie – ako pred rokom vyhlásil šéf Oxford Vaccination Group – len marginálny význam," píše Daniš.

Kampaň, ktorá podľa neho bola postavená na donucovacích prostriedkoch a namierená na ľudí v produktívnom veku bola už pred rokom neudržateľná a nebolo možné ju ani vedecky ani medicínsky obhájiť. 

Vzbura ľudí, neochota očkovať sa a protest lekárov 

Na očkovaciu kampaň malo podľa Daniša rozhodujúci vplyv aj to, že sa začali búriť veľké skupiny spoločnosti. A čo je podľa neho podstatné, búriť sa začali aj lekári.  

"Veľká časť z nich odmietala pokračovanie pravidelného povinného očkovania," píše Daniš.

"V prípade lekárov totiž nešlo len o nepriame vynucovanie očkovania. Vo viacerých krajinách: Kanada, Spojené štáty, Británia, Nemecko, bolo očkovanie zdravotníkov povinné. Nariadené zákonom," vysvetľuje Daniš.

Presné počty podľa neho nie sú známe, ale zrejme boli dostatočne široké, pretože viaceré krajiny pod tlakom lekárov prehodnotili princíp povinného očkovania zdravotníkov.

"Dialo sa to začiatkom roka," vysvetľuje Daniš.

Belousovová: Vláda nás bude "zachraňovať" do posledného centu, ktorý v tej prázdnej špajze ešte nájde
Neviem ako ostatní, ale ja som už unavená z tej skoro dvojročnej permanentnej vládnej krízy, posťažovala sa národniarka Anna Belousovová na sociálnej sieti. No treba podľa nej pozorne čítať statusy Igora Matoviča a zistite, že na Slovensko má prísť... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik