Obrovský problém samospráv. Primátor Galanty zavádza opatrenia
23 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Vysoké ceny energii, nižšie výnosy z daní a zvyšovanie kompetencií ženú mnohé samosprávy do krachu, či nútenej správy. A tak sú nútené šetriť, mnohé aj na službách občanovi. Inak tomu nebude ani v Galante.

Všeobecná situácia

Na vážnosť situácie pred časom upozorňovali primátori a starostovia z Banskobystrického kraja a nasledovali ich trnavské samosprávy. Tiež žiadajú, aby im štát kompenzoval ceny energií a platy, nakoľko podielové dane sú nedostačujúce. 

Musia konať, pretože hrozí obmedzovanie prevádzok škôl, škôlok a ZUŠiek, upozorňujú starostovia trnavského kraja pre tvnoviny.

Morálne dno?! Sudkyňa Záleská je opäť v problémoch
Sudkyňu Záleskú neriešia iba kvôli "sviniam". Zarobéne ma aj z dôvodu, že chcela obžalovaného "upratať" ako psa. Meno predsedníčky senátu Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej sa spája s rozhodovaním vo viacerých, mediálne zaujímavých... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Situácia v Galante

Aj toto mesto má veľké problémy s cenami energií. Najväčšie výdavky v meste má Aquapark Galandia. Pred navýšením energie, stála mesačná prevádzka Galandie 12 tisíc eur. Po novom je to desaťnásobok.  Mesto preto bude nútené zavrieť ho už 5. septembra. 

„Robíme to preto, aby sa nemuseli zatvárať školy, škôlky a telocvične a aby sa nemuselo vypínať verejné osvetlenie,“ uviedol primátor mesta Peter Paška. 

Protesty nekončia

Začiatkom septembra mienia starostovia a primátori prejaviť svoju nespokojnosť tentoraz v Bratislave, kde sa zídu na protestnom zhromaždení, informujú tvnoviny.

Antony Fauci: Bidenovi bude radiť už len veľmi krátky čas. Kedy končí?
Meno Antonyho Fauciho pozná celý svet vďaka tomu, že v dvoch prezidentských administratívach riadil pandemický plán USA. Takmer ľtyri desaťročia vedie Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby. Má 81 rokov a do konca roka na svojej pozícii... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik