Antony Fauci: Bidenovi bude radiť už len veľmi krátky čas. Kedy končí?
22 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Meno Antonyho Fauciho pozná celý svet vďaka tomu, že v dvoch prezidentských administratívach riadil pandemický plán USA. Takmer ľtyri desaťročia vedie Národný inštitút pre alergie a infekčné choroby. Má 81 rokov a do konca roka na svojej pozícii končí, informuje server Politico.

Hrdý na úspechy

"Bolo to pre mňa česť na celý život viesť NIAID, mimoriadnu inštitúciu, toľko rokov a cez toľké vedecké výzvy a výzvy v oblasti verejného zdravia. Som veľmi hrdý na naše mnohé úspechy. Učil som sa od  nespočetného množstva talentovaných a oddaných ľudí v NIAID, v NIH a mimo nej. Vyjadrujem im úctu a vďaku," povedal v pondelok, 22. augusta po tom, ako oznámil koniec vo svojej funkcii prezidentského poradcu.

Tvár pandemického plánu v USA

Fauci sa ňou stal v roku 2020, keď sa c-19 rozšíril do USA. Jeho úloha mu priniesla celosvetovú slávu, mnohí ho prezentovali ako hrdinu pandémie. Hlavne medzi republikánskymi zákonodarcami si však jeho opatrenia v oblasti verejného zdravia vyslúžil aj veľmi nepopulárne prívlastky. Doktor vstúpil do služieb štátu vstúpil v roku 1968 pod vedením vtedajšieho prezidenta Lyndona Johnsona a v roku 1984 bol Fauci poverený vedením odvetvia infekčných chorôb, keď krajinou otriasla epidémia AIDS a radil siedmim prezidentom.

Svet sa ozaj zbláznil: Predseda SNS ide rokovať s Maďarmi!
Andrej Danko, predseda mimoparlamentnej SNS sa vybral na stretnutie s kolegami z maďarskej politickej scény. Informoval o tom na svojich sociálnych sieťach priamo z odpočívadle v Tatabányi. Som tu, lebo s Maďarmi nás veľa vecí rozdeľuje "To, čo... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Čo bude robiť?

To zatiaľ nie je jasné, tvrdí Politico. Svojím vyhlásením dal jasne najavo, že neplánuje odísť do dôchodku. Povedal, že dúfa, že túto ďalšiu kapitolu využije na inšpiráciu a mentoring ďalšej generácie vedeckých lídrov.

„Hoci sa sťahujem zo svojich súčasných pozícií, neodchádzam do dôchodku. Po viac ako 50 rokoch vládnej služby plánujem pokračovať v ďalšej fáze svojej kariéry, kým budem mať stále toľko energie a vášne pre môj odbor,“ povedal pre Politico.

Tomáš Taraba: Ak sme pripravení tak, ako na pandémiu, pomrzneme!
Nezaradený opozičný poslanec Tomáš Taraba (Život-NS) v statuse na sociálnej sieti veľmi stučne a trefne zironizoval pripravenosť našej vlády. Ako pionieri - vždy pripravení Takí sú naši vládni politici, ktorí občanov ubezpečujú, že sme na všetko... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik