Najnovšie volebné prieskumy hovoria jasne. Kto by zostavoval vládu?
15 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Ak by sa voľby konali v auguste, jasným víťazom by bola podľa agentúry Ipsos strana Petra Pellegriniho. Ako by vyzerali konkrétne výsledky, zverejnil portál startitup.sk.

Jasní lídri

Ipsos zverejnil informáciu, že začiatom augusta by voľby vyhrala strana Hlas-SD so ziskom 17,2 percenta hlasov. 

Strana Smer-SD by mala podľa tohto prieskumu 15 percent a SaS sa pohybuje okolo dvanástich percent.

Do parlamentu by sa dostali ešte PS so ziskom 11 percent, vládne OĽaNO by dostalo takmer 8 percent hlasov voličov a o percento menej by získalo hnutie Republika. "Preliezli by" ešte aj hnutia KDH a Sme rodina, so zhodným výsledkom, ktorý sa pohybuje okolo šiestich percent.

Šutaj Eštok: Naozaj odchádza Naď kvôli znechuteniu?
Dňa 7. augusta Ministerstvo obrany SR informovalo o vybudovaní kontajnerového mestečka v Lešti. To by malo mať kapacitu okolo tritisíc lôžok a Slovensko bude jeho výstavba stáť 20 miliónov eur. Poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však vo svojom... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

"Nechceme návrat mafie!"

To je aktuálne heslo Igora Matoviča (OĽaNO). Ten pripomína pád vlády Ivety Radičovej a následnú hegemóniu Smeru, podľa jeho slov mafie. Podľa jeho slov by sa v súčasnosti mohla mafia po svojom návrate spojiť s fašistami. 

„A nie na osem, ale na 20 rokov,“ varoval. Riešenie vidí práve v odchode Richarda Sulíka. 

„Môžete sa spoľahnúť, že 1. septembra budem ministrom financií,“ dodal podľa Startitupu Matovič.

Nič sa nezmenilo

Taký pocit má po stretnutí zástupcov koaličných strán Richard Sulík. Ten si nevie predstaviť návrat SaS do koalície, v ktorej by ostal vo vláde Igor Matovič. Pripomenul, že pokiaľ Matovič neodíde zo svojho postu, ministri za SaS začiatkom septembra podajú demisiu. Pripustil však ešte jedno stretnutie zástupcov strán, ktoré inicioval premiér Heger.

Apeluje na zodpovednosť

„Vyzývam svojich koaličných partnerov, aby zobrali rozum do hrsti a začali sa zodpovedne správať. Keby boli pokojné časy a nič sa nedeje, urobia sa predčasné voľby,“ povedal Kollár a pripomenul, že Slovensko si rozpad vlády nemôže dovoliť.

Alojz Hlina: Dajte si pozor na tých, ktorí kľačia v predných laviciach
Alojz Hlina, ako bývalý predseda KDH a dočasný súpútnik Igora Matoviča, poskytol rozhovor portálu HNonline, v ktorom rozoberá aktuálnu koaličnú krízu, prečo Taraba nie je v KDH a mnoho iných, zaujímavých faktov. Za všetko môže - Matovič? Alojz... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

„Nemáme zmluvu s elektrárňami, nemáme zabezpečenú ochranu domácností a vychádza to tak, že sa o 130 percent zdvihnú elektrické energie pre domácnosti, plyn na 170 percent a ľudia to neustoja. A teraz v tejto situácii odísť a nevedieť zasadať a prijímať zákony, nevedieť pomôcť ľudom, je už hraničiace s trestným činom. Vykašľať sa na ľudí kvôli vlastnému egu,“ rozhorčuje sa predseda parlamentu.

Verí v pozitívne vyriešenie krízy

„Čelíme dnes mimoriadnym udalostiam – očista spoločnosti, vojna na Ukrajine, enormný rast cien energií i prítomnosť pandémie, ktorá nie a nie doznieť. Slovensko dnes potrebuje stabilnú vládu, ktorá sa opiera o fungujúcu parlamentnú väčšinu,“ pripomenul predseda vlády s tým, že toto je mandát, ktorý súčasná vláda dostala od voličov, občanov.

.

Braňo Mojsej: Našiel sám seba?
Je tomu veľa rokov, čo slávny pár z Pereša Nora a Braňo Mojsejovci vo svojej vile "ubytovali" účastníkov prvej realityšou Mojsejovci. Odvtedy boli aktérmi niekoľkých televíznych projektov, Nora sa pokúšala o vstup do politiky a zdalo sa, že Braňovi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik