Šutaj Eštok: Naozaj odchádza Naď kvôli znechuteniu?
15 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Dňa 7. augusta Ministerstvo obrany SR informovalo o vybudovaní kontajnerového mestečka v Lešti. To by malo mať kapacitu okolo tritisíc lôžok a Slovensko bude jeho výstavba stáť 20 miliónov eur. Poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) však vo svojom videu upozorňuje na niekoľko nezrovnalostí. 

Matovičov najväčší zástanca

"Igor Matovič asi nemá vo vláde väčšieho pochlebovača, ako ministra obrany. Keď vymyslí nejakú hlúposť, proti ktorej protestuje celé Slovensko, Naď vyjde na svoje fejsbukové barikády a bráni šéfa. Čím väčšia hlúposť, tým aktívnejší minister," konštatuje politik z Hlasu s tým, že správa o Naďovom znechutení z hádky Sulíka s Matovičom, mnohým vyrazila dych. Príčina je podľa neho niekde inde.

31 miliónov na Sliač a Lešť

"Má sa za ne vybudovať kontajnerové mestečko a stanový kemping pre vyše tri tisícky vojakov," vysvetľuje Šutaj Eštok. Fakt, že stanový tábor a kontajnerové mestečko stoja toľké peniaze, je podľa neho pozoruhodný. Problém vidí v tom, že Naď priklepol zákazku priamym zadaním konkrétnej firme. 

"Žiadne verejné obstarávanie, žiadne porovnávanie ponúk. A to s odôvodnením, že verejný obstarávateľ bol v časovej tiesni bez svojho zavinenia, čo je samozrejme lož. Pretože o rozmiestňovaní vojakov sa vedelo dávno predtým,“ vysvetľuje poslanec situáciu okolo Lešti. 

Generál Viktorín vyškolil Naďa: "Neklamte a jasne sa vyjadrite!"
Generál Jozef Viktorín, expert na bezpečnostnú a obrannú politiku 40 rokov služby: OS SR, MO SR a GŠ Člen Republikovej rady hnutia Republika si vo svojom statuse na Facebooku "podáva" zámer vybudovať kontajnerové mestečko na Lešti v hodnote 20... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

„Údajne sa proti tomuto postupu postavili viacerí úradníci MO SR, no Naď si aj tak presadil svoje. To ešte nie je podpísaná zmluva za ďalších 11 miliónov eur pre výcvikové stredisko na Sliači,“ pripomína Šutaj Eštok. 

Urýchlenie Naďovho odchodu z politiky?

„Tak vás teda vyzývam pán minister Naď. Verejne vysvetlite, ktoré firmy dostanú 31 miliónov eur, kto ich vybral a na základe akých kritérií a na čo všetko sa peniaze použijú! Som náramne zvedavý, či sa po zverejnení týchto informácií váš odchod z vlády výrazne neurýchli,“ netají svoju zvedavosť opozičný poslanec.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik