Čelí Majerský antikampani? Jablkom sváru je jeho dom
12 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

S blížiacimi sa komunálnymi voľbami a voľbami do VÚC pribúdajú nie len kandidáti na rôzne posty, ale aj ich kauzy, ktoré by mohli ovplyvniť volebný výsledok. Nevynímajúc ani predsedu KDH a kandidáta na predsedu VÚC Milana Majerského. 

V podstate PR článok mu pripravila Pluska, na čo sa však objavil podnikateľ z Prešova, ktorý veci postavil do úplne iného svetla. 

Majetkové priznania

Pred tým, ako sa Majerský ujal funkcie predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK), vo svojom majetkovom priznaní uviedol, že vlastní štvorizbový byt v Levoči a škodovku na lízing. O dva roky neskôr v priznaní už figuroval aj pozemok v obci Mlynica, vo výmere 1 hektára, ktorý je vedený ako trvalo zarastená trávnatá plocha. 

Prekvapenie

"Namiesto oviec a trvalého trávnatého porastu som našiel lukratívny stavebný pozemok o rozlohe jedného hektára, s obrovskou, honosnou rezidenciou. Vila má zastvanú plochu 340 metrov štvorcových a pán si nechal postaviť k víle aj ďalší záhradný dom o zastavanej ploche 90 metrov. Už hneď pri prvom pohľade na rozsiahlu rezidenciu, nádherné sadové úpravy, dve prekrásne úmelé jazera, ktoré lemujú prírodným kameňom vydlaždenú príjazdovú cestu k rezidencií je jasné, že pán župan na stavbe svojej vily nešetril," zverejnil na sociálnej sieti rozsiahly status permanentný kritik predsedu PSK, Ján Bync s tým, že dom je tesne pred dokončením. 

Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Odhliadnuc od pokusov o diskreditáciu

Byncov príspevok je písaný v ironickom, až sarkastickom duchu, čo by mohlo nasvedčovať pokusu o diskreditáciu. Práve z toho ho na rovnakej sociálnej sieti obvinil aj samotný župan.  

"Aj keď je plat župana Prešovskej VUC na slovenské pomery celkom lukratívny a príjem pána župana za tých necelých päť rokov mohol byť podľa daňových priznaní okolo 3OO tisíc EUR, nechápem, ako sa môže zadlžený župan za jedno volebné obdobie stať ťažkým milionárom," poznamenáva Bync, ktorý tiež nerozumie, ako sa môže trávnatý porast zmeniť na stavebný pozemok a to hneď v lukratívnej časti podtatranskej obce Mlynica. 

Alebo je za tým závisť?

"Buď som sprostý, alebo naivný, ale nejde mi do hlavy, ako môže volený funkcionár, ktorý spláca hypotéku na byt, leasing na auto, za necelých päť rokov tak nehorázne zbohatnúť," čuduje sa Bync a odhaduje výhovorky, ktoré by župan na svoju obranu mohol použiť.  

Predražené zákazky na PSK?

Práve o tom je Bync presvedčený, že tam majú korene zákaziek a prečo vo verejných súťažiach PSK preferoval rovnaké firmy. 

"Už asi tuším, prečo bola vytunelovaná Energetická agentúra PSK a prečo peniaze z nej išli na účty firiem stranických kolegov. Už asi tuším, kde sú peniaze Prešovčanov z vytunelovanej mestskej kasy," zachádza vo svojich obvineniach ďalej podnikateľ Bync, ktorý Majerského vyzval, aby vysvetlil, ako na to všetko za necelých päť rokov našetril a vysvetlil nejasnosti, okolo pozemku.

Je rozhodnuté? Naď vysvetlil postoj k požiadavke SaS o odchode Igora Matoviča
Jaroslav Naď vyvolal nedávno veľký rozruch svojim vyjadrením, že zvažuje odchod z politiky, pretože je z nej znechutený. Koaličná kríza vrcholí a bola aj hlavnou témou rozhovoru, ktorý priniesol Denník N. Naď vysvetlil svoj postoj a postoj OĽaNO k... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Predseda KDH sa bráni

"Dočítal som sa, že jediným zdrojom financovania domu u mňa môže byť krádež, lebo inak to nevychádza. Rád a s čistým svedomím môžem všetkých uistiť, že moje dlhoročné úspory z terajšej práce i predošlých zamestnaní som nemíňal na pohodlný život, nikdy som nežil v luxuse, nič som neukradol a nikomu nič nedlhujem," ubezpečuje voličov Milan Majerský na svojom oficiálnom facebookovom profile. V príspevku pripomenul, že "spoluinvestorkou" je aj manželka, bývalá riaditeľka európskej pobočky medzinárodného inštitútu, dnes europoslankyňa. 

"Na stavbu domu sme si vzali aj riadnu hypotéku," dokresľuje svoju finančnú situáciu Majerský s tým, že vo zvyšku príspevku vysvetľuje stav rozostavanosti domu.

Útoky sa budú množiť

Majerský tiež očakáva, že s blížiacim sa termínom volieb sa útoky na jeho osobu budú stupňovať. 

"Mnohým bude veľmi záležať na tom, aby niekto uspel či iný neuspel - za každú cenu. A nebudú sa štítiť ničoho," pripomína na záver Majerský.

Po rokovaniach vzišla dohoda. SNS podporí kandidatúru Michala Kaliňáka
Slovenská národná strana na dnešnom rokovaní vyjadrila podporu Michalovi Kaliňákovi, ktorý kandiduje na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja. Slovenská národná strana prostredníctvom predsedu SNS Andreja Danka a podpredsedu SNS Jána... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik