Tibor Gašpar: Najväčším hoaxom Policajného zboru je jeho prezident
13 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Toto prehlásenie odznelo na sobotňajšej TB strany Smer, na ktorej bol Tibor Gašpar jedným z rečníkov.

Vážne slová

"Tieto procesy sú politické, vymyslené a účelové. Majú svoj scenár a vykonáva ich viacero osôb zaradených v represívnych zložkách štátu a mali za cieľ skutočne ohrozir ústavné zriadenie, zlikvidovať systém politických strán - konkrétnu politickú stranu," upozorňuje na TB Gašpar, ktorý vysvetľuje, že celé to začalo najskôr nominantmi, čo je aj jeho prípad. Gestapáckymi metódami chcú prinútiť aj jeho, aby na tých, čo ho nominovali do funkcie, niečo vymysle. a prezradil.

"Neexistujú vecné, neexistujú listinné dôkazy. Naopak. Ak sa domáhate ďalších dôkazov, o ktorých je už vedomosť, tak pre istotu ich nezadovažujeme do spisu, pretože nesedia do toho scenára. Pre mňa je aj v kauze Očistec, aj v kauze Súmrak alfa a omega skutočnosť, že trestné stíhanie voči mne, aj voči ostatným obvineným vedú zaujaté trestné orgány," upozornil Gašpar na TB s tým, že keď to robia zaujaté orgány, nemáte šancu na spravodlivý proces, či efektívnu obhajobu. OČTK podľa neho ignorujú všetky námietky voči zaujatosti zo strany obvinených, prípadne o nich vôbec nekonajú. 

Slovensko trápi sucho! Je nedostatok pitnej vody a na pranie, či polievanie záhrady zabudnite
Situácia so suchom sa na Slovensku opäť zhoršila! Extrémne sucho a nedostatok vody sťažuje život obyvateľom a v niektorých lokalitách je zakázané variť, prať, zavárať, či polievať na záhrade. "Situácia so suchom sa na Slovensku v porovnaní s... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

"A keď to dostaneme na tú najvyššiu inštitúciu, tak sa rozhodnúť nestihne, lebo účelovo ukončia vyšetrovanie a rýchlo to, s nerozhodnutou 363-kou pošlú na súd. Tá sa netýka môjho obvinenia, ale námietky o zaujatosti," vysvetľuje Gašpar aktuálnu prax. 

Stíhaní za vymyslené skutky

"Ak sa pýtam na nejaké doplňujúce informácie, aby som si k tomu skutku vedel urobiť nejakú prípravu na moju výpoveď, tak nedostanem žiadnu informáciu. Nemám možnosť vypovedať inak, len všeobecným popretím. Skoro všetky skutky boli pred tým predmetom samostatných vyšetrovaní," upozorňuje Gašpar a uvádza príklad - protiprávne konanie prokurátora Špirka, ktorý sa týka aj jeho. Pripomenul tiež samostatné vyšetrovania okolo spoločnosti KTAG a okolo spoločnosti Matoviča. 

Existujú len tvrdenia kajúcnikov

"Mňa obvinili z toho, čo som ešte ja kedysi oznamoval a sú tam rozhodnutia, či mohlo dôjsť k trestnému činu zo strany príslušníkov PZ. Skutky sú nedostatočne opísané a tak sa pýtam, aby mi predložili tie písomnosti, ktoré som mal ja k dispozícii. Nedostávame odpovede, pretože neexistujú" upozorňuje bývalý policajný prezident. 

Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik