„Vojna“ o župana pod Urpínom sa začala. Polónyi „strieľa“ po Lunterovi
12 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Na Slovensku sa blížia komunálne voľby, v ktorých si ľudia budú vyberať starostov, primátorov aj županov, a tak sa o kandidátoch na nich začínajú vynárať aj rozličné „zaručené“ informácie. Mnohí z nich dostanú nálepku klamári, respektíve „sľubotechny“, ktoré sa s nimi potiahnu až do samotných volieb. Zrejme medzi nimi bude aj kandidát na banskobystrického župana, o ktorom píše portál topky.sk.

Jedným z kandidátov na župana v Banskobystrickom kraji (BBSK) je aj syn súčasného župana – Ondrej Lunter, ktorý je zároveň terajším vicežupanom. Ďalším kandidátom na pozíciu župana v BBSK je Adrian Polóny, ktorí sa do svojho soka pustil hneď skraja, a tak župné voľby pod Urpínom sľubujú nielen ľúty boj, ale zaiste i vyplavenie rozličných zaujímavých informácií. Ľudia sa tak aspoň dozvedia, čo malo zostať ukryté po župnou pokrievkou.

Župa pod Lunterom nevie čerpať eurofondy a neschopnosť zakrýva klamstvami

Podľa Polónyho jeho protikandidát na banskobystrického župana Ondrej Lunter klame ak tvrdí, že efektívne využíva európske fondy na opravu ciest. Z výzvy vypísanej ešte v roku 2018 môže podľa Polónyiho dostať banskobystrická župa z Bruselu takmer 20 miliónov eur, lenže doteraz vraj nevyčerpali ani euro. „Tieto informácie si môže každý overiť na internete, na ministerstve alebo priamo v Bruseli,“ prízvukuje Polónyi, podľa ktorého Lunter mladší je neschopný nielen nevyčerpať európske zdroje, ale ešte aj klame verejnosť.

Primátor Sabinova mal obťažovať moderátorku: Je to sedlák, ohodnotila ho (VIDEO)
Sexuálne harašenie na pracovisku je na Slovensku pomerne bežnou vecou a na rozdiel napríklad od niektorých západných krajín či USA tomu naše ženy nepripisujú až takú vážnosť. Nájdu sa však aj také, ktorým sú akékoľvek dotyky cudzieho muža veľmi... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Tibor Malý

„Ak tvrdí, že peniaze čerpá a ja klamem, tak ho verejne vyzývam, aby zverejnil čerpanie peňazí na projekty zosumarizované v tabuľke. Tieto cesty bolo možné opravovať od roku 2018, kedy bola vypísaná výzva a na ich opravu ľudia čakajú roky,“ uviedol Adrian Polónyii na tlačovej konferencii smerom k Lunterovi a dodal, že župa pod ním nevie čerpať eurofondy a svoju neschopnosť sa snaží zakryť klamstvami. Banskobystrickej župe tak podľa Polónyiho hrozí prepadnutie približne dvadsiatich miliónov eur na opravu ciest.

HLAS: Jediné riešenie v dnešnom marazme je určiť termín predčasných volieb
Namiesto hier na reformy by vláda mala pracovať na reálnom zlepšení života ľudí na Slovensku, vyzýva snáď už po stýkrát na svojej oficiálnej stránke strana Hlas súčasnú Hegero-Matovičovú vládu. Hlasáci preto odporúčajú, aby vláda začala bezodkladne... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Zo štyroch projektov výzvy z roku 2018 zameraných na opravu a modernizáciu ciest v okresoch Brezno Detva alebo Veľký Krtíš doteraz župa podľa Polónyiho nevyčerpala ani euro a tieto projekty sú zastavené. Adrian Polónyi zároveň pripravuje zverejnenie ďalších dôležitých skutočností, ktoré, podľa neho, jasne ukážu, že banskobystrická župa nie je schopná efektívne využívať eurofondy, čím brzdí rozvoj kraja a oberá jeho obyvateľov o lepšiu budúcnosť.