Primátor Sabinova mal obťažovať moderátorku: Je to sedlák, ohodnotila ho (VIDEO)
11 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Sexuálne harašenie na pracovisku je na Slovensku pomerne bežnou vecou a na rozdiel napríklad od niektorých západných krajín či USA tomu naše ženy nepripisujú až takú vážnosť. Nájdu sa však aj také, ktorým sú akékoľvek dotyky cudzieho muža veľmi nepríjemné, obzvlášť ak sú na verejnosti. Prípad, ktorý opisuje prešovský Korzár, sa ale vymyká „normálu“, pretože sa ho dopustil samotný primátor mesta Sabinov.

Nepríjemnú udalosť so sabinovským primátorom Michalom Repaským zažila Katarína Balážiová, známa pod umeleckým menom Becca, ktorá moderovala v závere júla kultúrne podujatie. Na ňom bol aj spomínaný primátor, ktorého sa zrejme pri mladej babe zmocnila „ruja“ a neodpustil si harašenie v podobe dotykov. O nepríjemnej udalosti s ním informovala samotná Becca vo videu na sociálnej sieti TikTok, kde ju aj dosť podrobne opísala. Všetko sa to začalo v momente keď si Repaský po jej otázke vzal z jej ruky mikrofón.

Cítil odpor, pritláčal ju však ešte silnejšie

„Ma chytil okolo pása, pritlačil ma k sebe a neskôr rukou pokračoval až k môjmu zadku na boku, pričom som zareagovala najlepšie ako som vedela. Dvomi rukami som sa snažila vypáčiť z toho jeho úchytu, pričom ma k sebe pritiahol ešte silnejšie,“ opísala Becca to, čo si primátor voči nej dovolil. Katarína priznáva aj to, že jej odpor bol naozaj citeľný a napokon sa jej to aj podarilo, hoci mnohí z tých, ktorí tam boli, podľa jej slov pozerali, že sa niečo deje, že je to asi niečo, čo nie je OK. Becca ďalej priznáva, že iba sa zamyslela, že či to nie je tým, že „týpek“ má okolo 55 rokov a asi ešte stále žije v 90-tych rokoch, kedy mu zrejme toto prišlo normálne, alebo je to obyčajný „sedlák“, ktorý si myslí, že chytať cudzie ženy je úplne normálne. „Viete čo ma na tom naviac zarazilo? Že on cítil môj odpor aj to, že sa snažím dvomi rukami odtlačiť sa od neho a ohnúť mu tú ruku, lenže on sa ma snažil pritlačiť ešte silnejšie k sebe. Normálne že na facku,“ neskrývala šok a znechutenie Katarína Balážiová, ktorá vyzýva ľudí, ktorí niekedy v budúcnosti niečo podobné uvideli, aby zasiahli.

"Žiletka" má gule: Dres, ktorý mám od Putina nevrátim! Nemám prečo, vážim si ho!
Športovci, ale aj bežní ľudia, majú doma veci, ktoré im pripomínajú zaujímavé udalosti ich života, respektíve súperov, s ktorými si zmerali sily. Jedným z nich je aj slovenská hokejová legenda Jozef Golonka. Ako píše portál pravda.sk, naša slávna... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Tibor Malý

„Niečo povedzte a zastaňte sa tej ženy. Všetky to oceníme, lebo nikto by sa nemal dotýkať cudzieho človeka keď mu to je nepríjemné a nechce to,“ dodala ešte Becca. Redakcia Korzára kontaktovala aj kateringovú firmu, ktorá na akcii spolupracovala. Viktória a Lukáš jej povedali, že aj napriek obsluhovaniu videli celú situáciu veľmi dobre. „Becca a pán primátor nám boli otočení chrbtom. Becca vľavo, primátor vpravo. Pri príhovore pána primátora si začal Beccu priťahovať ľavou rukou k sebe, na čo Becca reagovala tak, že si ho začala evidentne od seba odtláčať. Čím ho ale viac odtláčala, o to viac si ju k sebe pritisol, dokonca jeho ruka smerovala k zadku. Správanie pána primátora voči Becce bolo úplne nevhodné, išlo z neho čosi 'a prečo by som nemohol',“ opísala dvojica z kateringovej firmy. A čo na to samotný primátor Michal Repaský (Nezávislý), ktorý je vo svojej funkcii prvé volebné obdobie? „Je možné, že keby existoval videozáznam zo spomínanej situácie, tak by sme sa mohli priamo porozprávať o tom, čo sa na tom podujatí reálne udialo,“ uviedol v reakcii na video primátor.

Vojenský analytik: Putin na Ukrajine urobil to, čo mala už dávno urobiť EÚ, NATO a OSN (VIDEO)
Vojna na Ukrajine je niečo, čo je rozhodne odsúdeniahodné, lenže prečo vznikla sa na verejnosť dostáva len veľmi ťažko. Informácie o tom sú totiž nežiadúce, a kto ich šíri má problém. Kto sa ale nebojí povedať pravdu je český podplukovník v zálohe... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Sexuálne harašenie, alebo iba „trápny“ omyl?

Repaský pripustil, že ku kontaktu s moderátorkou mohlo dôjsť vo chvíli keď mu blahoželala k narodeninám a on sa k nej nakláňal k mikrofónu, ktorý držala oboma rukami veľmi blízko svojej tváre. Podľa primátora však dĺžka kontaktu so sympatickou Beccou nemohla presiahnuť dve sekundy a navyše to bolo v prítomnosti približne 200 osôb, takže nie niekde v zákulisí. „Odmietam však spôsob, intenzitu, okolnosti či pohnútky tak, ako ich uviedla pani moderátorka vo svojom videu,“ bránil sa zuby nechty chlípny sabinovský primátor, ktorého sa podujal obhajovať poslanec mestského zastupiteľstva Radoslav Ernst, ktorý bol na akcii tiež. „Po príhovoroch moderátorka zistila, že primátor má narodeniny a tak mu zablahoželala, on jej blahoželanie prijal, prevzal mikrofón a pokračoval v rozprávaní. Na krátky moment sa jej spontánne letmo dotkol ako prejav vďaky. Keďže mal iba jednu ruku voľnú, tak iba jednou rukou,“ opísal Korzáru poslanec ako celú akciu videl a vnímal on.

https://www.tiktok.com/@beccatojeona/video/7126248000095112454?is_from_webapp=v1&item_id=7126248000095112454

Rovnako nezávislý sabinovský mestský poslanec okrem iného tiež uviedol, že celé to bola iba chvíľka, možno jedna, dve či tri sekundy, pričom si nevšimol zo strany moderátorky žiadnu reakciu pri ktorej by sa odťahovala. „Vzhľadom na to, že tam bolo toľko ľudí, mi celá táto situácia príde trocha absurdná. Poznám primátora dosť dobre na to, aby som si bol istý, že by si také niečo nedovolil nikde, nie na verejnej akcii, za bieleho dňa, navyše v prítomnosti ľudí a detí. Ak sa jej dotkol, tak to bolo vyvolané úprimnou ľudskou radosťou v danej situácii, ale určite to nevyzeralo na nejaký sexuálny prejav,“ dodal ešte k incidentu Radoslav Ernst.

___________________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik