"Žiletka" má gule: Dres, ktorý mám od Putina nevrátim! Nemám prečo, vážim si ho!
09 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Športovci, ale aj bežní ľudia, majú doma veci, ktoré im pripomínajú zaujímavé udalosti ich života, respektíve súperov, s ktorými si zmerali sily. Jedným z nich je aj slovenská hokejová legenda Jozef Golonka. Ako píše portál pravda.sk, naša slávna „žiletka“ má niečo, čoho sa vzdať nemieni.

Dnes je moderné vzdať sa všetkého čo akokoľvek súvisí s Ruskom, ale ak je v tom „zainteresovaný“ aj prezident Vladimir Putin, tak je to doslova „toxické“. A práve niečo také, čo je spojené so šéfom Kremľa, má doma náš bývalý skvelý hokejový reprezentant Jozef Golonka, ktorý je fanúšikom tohto športu známy pod prezývkou „žiletka“.

Politika by sa nemala miešať so športom

Golonka priznáva, že medzi ruskými hokejistami mal priateľov i nepriateľov, ale vždy to „vyriešil“ na ľade. Po zápase si zašli na vínko a všetko zlé bolo „zabudnuté“. Dnes je v Rusku fenoménom KHL, v ktorej hrajú vynikajúci hokejisti prakticky z celého vyspelého sveta. KHL je však od svojho zrodu pevne spojená aj s ruským režimom a teda i s prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý ju využíva aj k svojej propagande. V marci 2022 napríklad dostali kluby od zväzu príkaz, aby počas zápasov podporovali armádu, ktorá vtrhla na Ukrajinu. Kluby mali distribuovať pripravené letáčiky a plagáty, odporúčané boli aj odkazy na kocke nad ľadom.

Hokejová legenda Jozef Golonka žije v luxuse, aj keď je na mizine: Živiť ho musí manželka!
Dôchodok legendárneho Jozefa Golonku presahuje 400 eur mesačne. Napriek tomu privítal markizácku Smotánku v luxuse, informuje Plus 7 dní. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

„Žiletka“ však priznal, že on má od ruského prezidentka doma vzácny suvenír – hokejový dres. Poslal mu ho v roku 2020 sám Vladimír Putin a Golonka si ho slávnostne prevzal na Ruskom veľvyslanectve v Bratislave. „Nemám prečo ho vracať. Som presvedčený, že by sa politika nemala miešať so športom. Som apolitický človek. Mojou politikou bolo víťaziť a robiť radosť divákom. Dres mám doma dobre schovaný. Bola to pre mňa veľká česť,“ povedal Jozef Golonka na margo exkluzívneho suveníru.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik