Padne Matovič vďaka parlamentnému odvolávaniu?
11 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Slovenskú spoločnosť už dlhodobo zamestnáva ako bumerang sa vracajúci spor dvoch ministrov - Igora Matoviča a Richarda Sulíka. Ten, zdá sa, vyústi do odchodu jedného z nich.

Hlboké korene 

Korene tohto sporu sú ešte niekde v roku 2018-19. Vtedajšia opozícia cítila príležitosť na predčasné voľby a vynárali sa rôzne špekulácie podložené ambíciami lídrov jednotlivých strán. Richard Sulík sa vtedy netajil tým, že v novej vláde by sa rád uchádzal o post ministra financií. Predčasné voľby nakoniec neboli, pretože Roberta Fica na poste premiéra vystriedal Peter Pellegrini, ktorý Slovensko doviedol k štandardnému termínu volieb. Vtedy opozičné strany a ich lídri spolu síce súperili, no spájala ich túžba po vystriedaní Smeru vo vláde.

Nie všetci politici sú "pred zákonom" čistí
Boli časy, kedy sa do parlamentu dostali väčšinou len ľudia, ktorí mali vo svojej výbave aj bezúhonnosť pred zákonom. V súčasnom parlamente je takých samozrejme väčšina, no nájdu sa aj takí, ktorí mali, alebo dokonca majú s políciou problém.... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Sulík karty nerozdával

1. marca 2020 sa Slovensko zobudilo do prekvapivého volebného výsledku - na voličov "zabrala" aktivita Igora Matoviča, ktorý si robil videá pred "Počiatkovou vilou" v Cannes, alebo pred "poštovými schránkami" na Cypre. A tak vládu prekvapivo zostavovalo Matovičovo OĽaNO a Richard Sulík sa musel uspokojiť s postom ministra hospodárstva.

Sulíkove hroby

Aj na Slovensko však dorazil Covid a s ním aj hektické obdobie, kedy sa denne konali aj tri tlačovky. V novembri 2020 dokonca vznikol aj dnes už legendárny výrok o Sulíkovi, ktorý odmietal nákup ďalších testov po tom, čo prebehlo celoplošné testovanie. Politici si svoje spory riešili cez sociálne siete a tak je to doteraz.

Tak teda počítajme...

Na hlasovanie o odvolávaní ministra je nutných 30 poslaneckých podpisov. To by v súčasnosti nemal byť problém. Zdá sa, že ani jeho odvolanie by nemuselo byť úplne nereálne. 

Americkí generálni prokurátori sa búria proti noseniu rúšok
Generálni prokurátori takmer polovice štátov USA uviedla, že Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) nemajú právomoc vyžadovať nosenie respirátorov/rúšok pre boj proti covidu19, informuje Reuters. 23 generálnych prokurátorov Generálni... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Poslanci Hlasu a Smeru by v prípadnom hlasovaní určite hlasovali za Matovičovo odvolanie. Určite by sa pridali aj poslanci z ĽSNS a ich odídenci. Hoci sa SaS pred rokom zdržali, dnes sú naladení zahlasovať za. Proti by neboli ani odídenci Valášek a Kollár, takže matematika hovorí jasne - otázne sú hlasy "tarabovcov". Zabezpečia Matovičovi pokračovanie vo funkcii?

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik