Nie všetci politici sú "pred zákonom" čistí
10 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Boli časy, kedy sa do parlamentu dostali väčšinou len ľudia, ktorí mali vo svojej výbave aj bezúhonnosť pred zákonom. V súčasnom parlamente je takých samozrejme väčšina, no nájdu sa aj takí, ktorí mali, alebo dokonca majú s políciou problém.

Aktuálna me kauza

Momentálne už druhý týždeň sa Slovenskom prehnala kauza rodiny Kuffovcov. Otec a syn v poslaneckých laviciach sedia vďaka kandidátke ĽSNS, no "kopú" za stranu Život - Národná strana. Obvinení sú z toho, že fyzicky napadli "farmára" z Kežmarku, no celé to, ako sa zdá, má ďaleko hlbšie korene a polícia bude mať čo robiť. Po tomto incidente sa totiž ozvalo niekoľko farmárov zo severného Spiša, ktorí hovoria o "čachroch" s pozemkami.

V koaličných radoch

Poslankyňu Moniku Kaveckú (OĽaNO) najskôr obvinili vo veci machinácií pri verejnom obstarávaní. Starostka mala prenajať pozemky súkromnej firme a vo fiktívnej súťaži povedala, že nájomné byty sa môžu stavať iba na tejto konkrétnej parcele. Neskôr bolo obvinenie zrušené a aktuálne je obnovené. Poslankyňa sa k obnovenému obvineniu nevyjadrila, no podala sťažnosť. Tú vyšetrovateľ odmietol a prípad tak pokračuje.

„Je to signál, že polícia má rozviazané ruky a postupuje rovnako voči všetkým, bez ohľadu na ich funkciu. V minulosti sme boli totiž svedkami toho, že práve politicky exponované osoby sa policajnému vyšetrovaniu často vyhli,” hovorí Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu. 

Aj Martin Borguľa (Sme rodina) čelí podozreniu z úplatku policajtom v hodnote 50-tisíc eur. Obhajuje sa tým, že to bolo výpalné. 

Ján Herák (OĽaNO) na poslanecký post rezignoval po zverejnení kauzy zneužívania tínedžeriek. Ten ešte čaká, kedy prípad skonči. 

Bývalý premiér

Peter Pellegrini sa pred mužov zákona "posadil" v kauze Mýtnik. Z korupcie ho obvinil jeden z kajúcnikov, František Imrecze. Šlo o úplatok 150 tisíc eur a predseda Hlasu mal tieto peniaze "inkasovať" za podporu projektu virtuálnej registračnej pokladne, o ktorej sa s Imreczem rozprávali pri večeri.

„Takisto sa ma Pellegrini spýtal, či je Michal Suchoba ochotný finančne podporiť, aby sa táto legislatívna zmena zrealizovala, teda konkrétne mal na mysli províziu za to, že bude táto legislatívna zmena zrealizovaná,“ vypovedal imrecze.

V Bruseli sa zrejme zbláznili
V snahe ušetriť, no nepriznať (si), že sankcie na Rusko nefungujú, mienia bruselskí úradníci obmedzovať bežných ľudí. Tak sa zdá, že kto nezažíva pravidelné kolóny, bude si na ne musieť zvykať. Brusel, Paríž a iné veľkomestá už sa na to... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

„Bol som predvolaný pani vyšetrovateľkou ako svedok, odpovedal som na všetky jej otázky a ako svedok aj odchádzam. Nie je mi nič kladené za vinu,“ povedal vtedy pre médiá Pellegrini. 

Minister Žiga

Proti nemu vypovedala ešte pred dvoma rokmi bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská. Cez ňu sa údajne pokúsil podplatiť sudkyňu Najvyššieho súdu Katarínu Pramukovú sumou stotisíc eur. Tie mali zabezpečiť rozsudok v jeho prospech v spore štátu o elektráreň Gabčíkovo a polícia vo veci ešte koná. 

"Divokí" Kotlebovci

Jediným odsúdeným poslancom v bol predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý už nie je poslancom parlamentu. Muži zákona obvinili aj Mareka Kotlebu a Andreja Medveckého. Príčinou je februárový incident v parlamente, keď počas rozpravy poliali a strhli ukrajinskú vlajku. Vyšetrovanie však stále prebieha a tak sa polícia k prípadu nevyjadruje,

Ich bývalý kolega Miroslav Suja v r. 2017 údajne predal 103 kusov techniky Banskobystrickej regionálnej správy ciest. Ani v tomto prípade sa polícia nevyjadruje k prípadu, vyšetrujú podozrenie pre pokračovací zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Čo videl Nostradamus
Všetci budú zasiahnutí: najdesivejšie predpovede Nostradama na rok 2022. Jeden z najväčších prorokov, Nostradamus, predpovedal budúcnosť už pred storočiami. Nie všetky predpovede sú jednoznačne pozitívne, keďže svet nie je rozdelený na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Milan Laca

K obžalobe už len krok

...mal predseda opozičnej strany a trojnásobný bývalý premiér Robert Fico. Špeciálna prokuratúra jeho spis vrátila vyšetrovateľom a tak sa bude pred nich musieť vrátiť aj sám Fico. Podozrievajú ho zo zosnovania zločineckej skupiny, urobiť tak mal aj exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. 

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik