Naozaj si myslí minister hospodárstva Sulík o slovenskom národe, že je až taký hlúpy? Pýta sa Pavol Slota
11 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Jedno zo slovenských porekadiel hovorí, že „Za dobrotu na žobrotu!“. A presne toto sa nám, ale nielen nám, ale aj Čechom a Maďarom, stalo v súvislosti s odstavením ropovodu Družba. Nami a celou EÚ všemožne podporovaní Ukrajinci totiž spravili niečo, čím nás riadne zaskočili. Svoj názor na celú „poľutovaniahodnú“ situáciu vyjadril v statuse aj Pavol Slota, syn legendárneho šéfa národniarov.

Je naozaj smutné, že situáciu za Ukrajinu musíme riešiť my, na druhej strane, my sme do toho padli sami sankciami uvalenými na Rusko. Nech sa teda na to pozrieme z akejkoľvek strany – čo sme si navarili, to si musíme zjesť. Je však nanajvýš zaujímavé, že kým sa celá EÚ ide potrhať aby sa odpojila s ropou aj plynom od Ruska, tak Ukrajina si tieto suroviny od neho veselo kupuje ďalej. A navyše vôbec nič nerobí pre to, aby sa od agresora, ktorému tak vlastne prispieva na jeho zbrane, po vzore EÚ, ktorú vyzýva, prosí, žiada a všeličo iné, odpojila a obzerala po iných zdrojoch.

Chyba sa stala v pobočke malej banky!?

„Naozaj si myslí minister hospodárstva Sulík o slovenskom národe, že je až taký hlúpy? Alebo sa spolieha na to, že nás opije rožkom pri tak závažnej situácii akou je zastavenie tranzitu ropy cez južnú vetvu ropovodu Družba, ktorou sú ohrozené hneď tri členské štáty EÚ?“ kladie Pavol Slota hneď v úvode svojho statuse dve zásadné otázky. Minister hospodárstva Richard Sulík si podľa šéfa strany Domov Národná strany asi najskôr zobral 24 hodín na rozmyslenie toho, aké zaujme k danému problému stanovisko, respektíve možno aj hľadal nejaké riešenie, ale podľa neho to skôr vyzerá tak, že sa najskôr vymýšľalo ako utíšiť verejnosť. A riešenie sa naozaj našlo, hoci viac ako zaujímavé.

Baránek o Ukrajine: TOTO mi nejak nejde do hlavy. Ibaže by to bolo inak. Ale to je vylúčené
Situácia na Ukrajine je stále viac ako zlá, pretože vojna nie a nie utíchnuť. Žiaľ, ak sa o mier nepokúsia lídri oboch krajín, tak krviprelievanie sa zrejme tak skoro neskončí. Lenže pozor, môže byť ešte horšie. Dôvodom je ukrajinská jadrová... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Tibor Malý

„Chyba sa stala v jednej malej pobočke banky na území západnej Európy,“ vyhlásil Sulík na vysvetlenie celého problému. „Chce nám tvrdiť, že to bola prvá platba spracovaná touto pobočkou, a preto je to ospravedlniteľné? Či nebodaj išlo o zanedbateľnú platbu vo výške 15,50 eur, a preto jej nik nemusí venovať zvýšenú pozornosť?“ pokladá opäť Ján Slota zvedavé otázky „Naozaj môže jedna malá pobočka v 21. storočí, keď je väčšina bankových úkonov zautomatizovaná, ohroziť ekonomiku troch štátov len tak?“ krúti hlavou nad absurdnosťou celej situácie Slota mladší.

Je to svojím spôsobom istý druh výpalného

„Veď sa stala len malá chyba a napokon všetko za nás vyrieši súkromná spoločnosť MOL zo svojich zdrojov a vôbec netreba poukazovať na fakt, že ani jeden a ani druhý argument neospravedlňuje chovanie sa ukrajinskej strany, ktorá akosi pozabudla informovať svojich západných partnerov o tom, čo im prichystala!“ píše ďalej Ján Slota, podľa ktorého je na tom celom smutné to, že za chvíľu verejnosť opojená plnými nádržami (za predpokladu, že si to človek môže dovoliť) môže veľmi rýchlo na dnešnú krízovú situáciu zabudnúť.

Ukrajina súhlasila s náhradným riešením poplatkov, dodávky ropy sa majú obnoviť
Ukrajinská prepravná spoločnosť pozitívne zareagovala na návrh spoločností Slovnaft a MOL uhradiť tranzitné poplatky za prepravu ropy južnou vetvou ropovodu Družba. Slovnaft už platbu uskutočnil na účet spoločnosti a očakáva, že na základe toho sa... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Ivan MIhale/tasr

Pavol Slota v samom závere priznáva, že jemu celá táto situácia skôr príde ako ukážka toho, čo je schopný Kyjev vykonať svojim západným partnerom, ktorí medzičasom obmedzujú technickú pomoc ukrajinskému režimu. „Svojim spôsobom je to istý druh výpalného. Apropo, dôveryhodnosť tohto stanoviska by bola väčšia, ak by minister vyhlásil, že ropovod sa upchal,“ zakončil sarkasticky svoj status Pavol Slota. A čo diskutujúci Slováci? Tí s ním nielenže súhlasia, ale poriadne „naložili“ okrem Richarda Sulíka aj naším ukrajinským susedom.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik