Baránek o Ukrajine: TOTO mi nejak nejde do hlavy. Ibaže by to bolo inak. Ale to je vylúčené
10 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Situácia na Ukrajine je stále viac ako zlá, pretože vojna nie a nie utíchnuť. Žiaľ, ak sa o mier nepokúsia lídri oboch krajín, tak krviprelievanie sa zrejme tak skoro neskončí. Lenže pozor, môže byť ešte horšie. Dôvodom je ukrajinská jadrová elektráreň v Záporožskej oblasti, o čom v statuse píše aj politický analytik Ján Baránek.

O vojne na Ukrajine sa toho už popísalo veľa. Pravda, ale aj hoaxy, lenže to, čo tam hrozí teraz je pre ľudí azda v celej  Európe, ale aj na blízkom východe či v Ázii, viac ako životu nebezpečné. Smutné však je, že jedna zo strán pokračuje v klamaní o tom, čo sa tam vlastne deje. Ján Baránek reaguje na tvrdenia Ukrajiny, že ruské vojská ostreľujú ich jadrovú elektráreň, lenže tú, ako je známe, mali obsadiť samotní Rusi. To by ale potom museli ostreľovať samí seba! Šialené? Zrejme áno, o podobné „pravdy“ ale nie v tejto vojne núdza. Tu však teraz končí všetka sranda, lebo v tomto prípade ide o životy miliónov ľudí po celom svete!

Ukrajina hovorí, že išlo o ruskú paľbu

Podľa Baráneka Rusom muselo dokonale prepnúť. A dôvod? Slová, ktoré sa dočítal o najväčšej jadrovej elektrárni v Európe v Rusmi obsadenom Enerhodare v ukrajinskej Záporožskej oblasti. „Hovorca hlavného riaditeľstva spravodajskej služby ukrajinského rezortu obrany Andrij Jusov uviedol, že Rusi na územie tejto jadrovej elektrárne dopravujú zbrane, techniku a výbušniny.“ Z čoho teda podľa nášho politológa jasne vyplýva, že Rusi túto jadrovú elektráreň ovládajú! Následne sa však dočítal toto:

Ján Baránek: Spoločnosť nevie čeliť debilizácii národa
Ján Baránek bol na Slovensku deväť rokov najcitovanejším politickým analytikom. Potom to uťalo. V rozhovore spomína,že to bolo v období, keď sa na Slovensku začala kultúrna vojna, keď išli voliť prezidentku Zuzanu Čaputovú. V dobe, keď médiá... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Jadrovú elektráreň v Enerhodare v piatok zasiahla paľba, čo vyvolalo odsúdenie po celom svete. Ukrajina hovorí, že išlo o ruskú paľbu...“ Takže, podľa týchto tvrdení, Rusi ostreľujú vlastné vojská, ktoré obsadili jadrovú elektráreň v Enerhodare. „To im, preboha, nevie nikto povedať, že už ju majú? Toto mi nejak nejde do hlavy... Ibaže by to bolo inak. Ale to je vylúčené, ako všetci isto vieme!“ zakončil svoj status Ján Baránek. A nad logikou slov z ukrajinskej strany sa nezamýšľa iba náš skúsený politológ, ale aj diskutujúci Slováci. A tí, rovnako ako on, veruže nevychádzajú z údivu čoho je propaganda schopná.