Hlavný denník je späť presne týždeň! SME útočí a šíri dezinformácie
07 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Hlavný denník po blokovaní NBÚ opäť odštartoval 1. augusta 2022. Po týždni fungovania denník SME analyzuje činnosť Hlavného denníka, ale v článku, ktorý zverejnil nešíri pravdivé informácie, ale hoaxy. Čo a hlavne prečo sa Hlavný denník ocitol na stránkach SME, ktorý sám seba zaradil do kategórie "štandardné médiá"?

Denzinformačný denník SME sa zameral na to, ako Hlavný denník informuje o vojne na Ukrajine a SME poukazuje na to, že podľa nich existujú dôvody na opätovné blokovanie, ktoré keby NBÚ chcel, tak nájde.

"Blokovanie malo trvať do konca júna, no parlament medzitým schválil, že sa môže predĺžiť do konca septembra. NBÚ však tentoraz nekoná," píšu.

Analýza dezinfo denníka SME je zavádzajúca

SME poukazuje na to, že "Hlavný denník za približne týždeň činnosti stihol publikovať o vojne na Ukrajine iba niekoľko článkov a tvrdia, že sa čerpá výhradne z ruských a proruských zdrojov".

Je napríklad

Peter Szijjártó: Následky vojny budú dramatickejšie, ako sú dnes
"Vojna na Ukrajine má dramatický dopad na celý svet a jej následky budú ešte horšie, ako sú teraz," uviedol šéf maďarskej diplomacie Peter Szijjártó na sociálnej sieti potom, ako sa stretol s jordánskym ministrom zahraničných vecí Aymanom Safadim v... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová
šéfa maďarskej diplomacie Petra Szijjártóa, ktoré uviedol na sociálnej sieti FB podľa denníka SME a ktoré Hlavný denník odcitoval ruské, alebo proruské?

Alebo

Rusko: Zadržali šéfa laboratória, ktoré pracuje na vývoji hypersonických rakiet
Riaditeľa ruského laboratória podieľajúceho sa na vývoji hypersonických rakiet zadržali pre podozrenie z vlastizrady. Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že jeho krajina má v oblasti hypersonických striel strategickú výhodu. Do výzbroje ruských... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Ivan Mihale
správa: "Riaditeľa ruského laboratória podieľajúceho sa na vývoji hypersonických rakiet zadržali pre podozrenie z vlastizrady" ruská, alebo proruská?

Nie denník SME bude určovať, koľko správ o vojne na Ukrajine má Hlavný denník napísať a nie SME bude určovať z akých zdrojov má Hlavný denník čerpať.

Veď napríklad aj Denník N čerpá zo zdroja: Ria Novosti:

 

Dezinfrmačný denník SME píše, že žaloba nebola podaná! Nie je to pravda!

"Niektorí, najmä opoziční politici kritizovali aj spôsob blokovania. Hovorilo sa, že dotknuté weby napadnú štátny zásah na súde, pretože ich NBÚ ani neinformoval o dôvodoch, prečo ich zablokoval. Úrad teraz tvrdí, že o žiadnej žalobe nevie," píše SME.

Žaloba bola podaná! Hlavný denník o nej informoval na sociálnych sieťach Facebook a Telegram v čase blokovania.

Minulý rok mal Hlavný denník v auguste vyše 200 tisíc návštevníkov, tvdí SME

SME píše, že minulý rok mal Hlavný denník za august vyše 200 - tisíc návštevíkov a že niekoľkomesačný výpadok, ale aj odchod viacerých týchto médií z facebooku (pre blokovanie alebo obavu z blokovania) zrejme zapríčinili, že návštevnosť je teraz nižšia. Nie je to pravda!

Tak, milý pán Vančo a celý dezinformačný denník SME, aby sme uspokojili vašú túžbu "snorenia" výsledkov dennej čítanosti iných webov, my vám to uľahčíme. Iba za dnešný deň (t.j. nedeľa 07.08.2022) do 21:00 mal Hlavný denník čítanosť vyše 70 tisíc originálnych čitateľov. V danom momente o 21:00 náša stánka mala 975 čitateľov. To znamená, že denná návštevnosť bude takmer 80 tisíc čitateľov.

Zdroj: prinscreen Google Analytics Hlavný denník

 

Denníku SME prajeme veľa úspechov.

A neprajeme im, aby museli byť blokovaní iba preto, že chcú písať a vydávať inak a iné, ako ostatné médiá. Karty ale vždy rozdávajú iní. Zákonodarcovia. A tí dnešní vôbec nie sú istí!

Čítanosť určujú čitatelia! Snáď ešte môžu čítať to, čo čítať chcú!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik