Alojz Hlina: Nie hmotná zodpovednosť politikov, ale prvý zákon, ktorý ju vylučuje
07 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Zákon o podpore nájomného bývania, z dielne hnutia Sme rodina má podľa Alojza Hlinu v sebe obrovské riziká. "Neviem kto a ako sa venuje zákonom," píše Hlina a upozorňuje na jednu dôležitú skutočnosť!

"Keď som bol poslanec a čítal som si zákony, Smerácki ministri mali z toho hlavu v smútku. Neviem, kto a ako sa venuje zákonom teraz. Slávny Kollárov Zákon o štátnej podpore nájomného bývania som si prečítal a môžem povedať, že má v sebe veľké riziká," tvrdí Alojz Hlina.

Hmotná zodpovednosť politikov? Žiadny posun

" Veľa sme sa napočúvali o hmotnej zodpovednosti politikov, hlavne od OĽANO. Kollárov zákon je však prvý zákon, v ktorom sa priamo píše, že politici za to, čo urobia nebudú ako nominanti štátu zodpovedať a už vôbec nie svojím majetkom," upozorňuje Hlina.

Vinník sa našiel! Kto môže za výroky Jaroslava Naďa o odchode?
Minister Naď sa nechal počuť, že zvažuje odchod z politiky, podľa vlastných slov je z nej znechutený. Oznámiť to mal už aj premiérovi i lídrovi hnutia OĽANO. "Reálne hovorím, úprimne, že zvažujem, čo ďalej," povedal Naď. Strana OĽaNO reagovala na... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Zaujímavé, čo poviete?

"Fázový posun," myslí si Hlina.

"Podľa tohoto zákona vznikne agentúra, ktorá môže vytvárať zaväzky /ide z toho trochu strach/, zakladajúci členovia agentúry sú Ministerstvo financií /toho času minister za OĽANO/ a Úrad vlády/toho času premiér za OĽANO/.," poukazuje Hlina.

"Nominujú svojich zástupcov, ktorí môžu vytvárať zaväzkové vzťahy (par.3 ods 7), ale podľa zákona (par.3 č.6) člen agentúry nezodpovedá za záväzky agentúry svojím majetkom," dodáva.

"Je to tam expresis verbis, teda úplne jasne napísané, aby nedošlo k nedorozumeniu," vysvetľuje Hlina.

"Takže nie hmotná zodpovednosť politikov, ale prvý zákon, ktorú ju priamo vylučuje," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Hlina.

Eduard Heger sa odvážne pustil do Roberta Fica! Ľuboša Blahu nazýva trubadúrom
"Po zuby ozbrojení dezinformátori prehrávajú," myslí si premiér Eduard Heger (OĽaNO). V príspevku na sociálnej sieti sa Eduard Heger odvážne pustil do Roberta Fica, predsedu strany SMER - SD), poslanca NR SR a Ľuboša Blahu (SMER - SD), poslanca NR... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik