Belousovová: Kedysi bola diktatúra proletariátu. Čo tu máme dnes?
03 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Anna Belousovová nikdy nebola z tých, čo by si v hodnotení politickej situácie dávali servítku pred ústa. Dnes si viac, ako kedykoľvek pred tým uvedomuje, že sa vystavuje možnosti perzekúcií, no ako na sociálnej sieti sama píše: "V tejto dobe mi nedá mlčať."

Zväzáci novelizujú zákony 

Belousovová pripomína, že v roku 1996 bol prijatý zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického režimu. "Tento zákon novelizovali tuším minulý rok poslanci Dostál (bývalý aktívny zväzák) a Šeliga (do politiky ho vytiahol bývalý aktívny zväzák a syn komunistického funkcionára)." konštatuje politička s tým, že menuje niektoré uzákonené fakty.

Žiaľ, čaká nás ďalšia šialená špirála zdražovania, priplatíme tisíce!
Na jar vláda oznámila, že s výrobcami elektriny podpísala akési memorandum o zastropovaní cien elektriny a Slovensko si zdanlivo vydýchlo. Zdá sa však, že ako kritici vlády v tom čase avizovali, toto memorandum stačiť nebude. Úrad na reguláciu... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Demokracia ála diktatúra doby minulej

"Súčasní tzv. vládni demokrati majú plné ústa demokracie, reči o slobode, rovnosti, bratstve a čo ja viem ešte čoho a skutočnosť je úplne iná. Čím ďalej, tým viac sa tá ich demokracia podobá na dobu minulú," konštatuje politička s tým, že pripomína dva čerstvé príklady toho, kam sa tá naša demokracia posúva.

"Polícia vydala zatykač na Dannyho Kollára, ktorý nerobí nič iné, len využíva svoje demokratické právo a názorovo slobodne kriticky sa vyjadruje na adresu súčasných vládnych predstaviteľov. Jeho tvrdenia pritom vychádzajú len z verejne dostupných zdrojov a sú ľahko overiteľné. Pre kritizovaných sú veľmi nepríjemné," uvádza Belousovová

Druhý príklad

Ten sa týka rozhodnutia súdu. "To je de facto o tom, aký názor môžete a aký nemôžete mať o pani prezidentke. Nie je ani tak podstatné, že súd rozhodol, že nie je agentka USA. Tu ide o niečo iné. Vy nemôžete mať o nej určitý názor!" Rozhorčuje sa Belousovová a žiada: "Prečítajte si, prosím, ešte raz, za čo bol komunistický režim označený za amorálny a protiprávny. Skúste si v texte zameniť ten bývalý režim za súčasný, rok 1968 za rok 2022 možno vás až zamrazí, kam to celé smeruje."

Cieľ - občan so správnym názorom?

"Nie s bubnom na zajace, ale pekne, postupne ohlupovaním, pardón, výchovou resp. prevýchovou hlavne mládeže. Ohlupovaním demokraciou, liberálnymi hodnotami. Konečným cieľom liberálnej slobody je žiaľ asi oslobodenie sa aj od vlastného zdravého rozumu," píše Belousovová a varuje: "A takto spracovaný, demokraticky slobodný občan volič bude nadšene kričať HURÁ každej sprostosti, ktorú vyprodukuje vláda a prezidentka."

Š. Zelník sa bude uchádzať o post primátora Žiliny
O post primátora mesta Žilina sa bude uchádzať Štefan Zelník, bývalý politik SNS. V jesenných voľbách bude kandidovať za mimoparlamentnú stranu Život-NS, ktorej je v súčasnosti podpredsedom. Pre TASR to v utorok potvrdil predseda Život-NS Tomáš... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

"Myslenie nebolí,"

uzatvára Belousovová svoj status. Pred tým však pripomína, že jedinou záchranou pred totalitou (aj) myslenia je, zachovať si zdravý rozum. "A ten sa uchová tréningom - myslením."

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik