Zdravotníci čelia verbálnym aj fyzickým útokom, potvrdili nemocnice
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Zdravotníci sa v nemocniciach stretávajú s verbálnymi aj fyzickými útokmi. Verbálne útoky sa za posledné dva roky podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Evy Kliskej vystupňovali. "Evidujeme aj fyzické útoky na našich zdravotníkov. Za posledný rok sú to desiatky prípadov," povedala pre TASR.

Útočníci sú mnohokrát podľa hovorkyne pod vplyvom alkoholu alebo drog. "Mnohí z týchto pacientov sú veľmi agresívni a útočia na našich zdravotníkov a tiež poškodzujú priestory v čakárni alebo v samotnej ambulancii," uviedla Kliská. Konflikty vyvolané pacientami vznikali tiež napríklad z dôvodu ich neochoty dodržiavať pandemické opatrenia, najmä testovanie na ochorenie COVID-19 alebo nosenie respirátora, tiež pre nespokojnosť s materiálnym vybavením nemocnice, priblížila pre TASR hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica Ružena Maťašeje.

"Bohužiaľ, musíme konštatovať, že s dešpektom, vulgárnym až arogantným správaním sa pacientov, ale aj ich príbuzných, sú zdravotnícki pracovníci konfrontovaní každodenne," povedala Maťašeje. Najviac sa s agresivitou stretávajú na oddelení urgentného príjmu, na psychiatrickej klinike a internej traumatologickej klinike.

AKTUALIZOVANÉ: Pelosiová pristála na Taiwane
18:19- Pelosiová, ktorá pricestovala na Taiwan, uviedla, že jej návšteva je "svedectvom záväzku USA podporovať taiwanskú demokraciu" 18:11- Denník Liberty Times v utorok informoval, že letiská na Taiwane dostali v súvislosti s Pelosiovej... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik