Prekvapenie od poslanca Kuffu: Sulík je chronický „povalač“ vlád, Matoviča si nedáme!
02 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Čo sa to deje s opozičným poslancom Štefanom Kuffom z koalíciou nazývanej "fašistickej" strany Život – Národná strana? V rozhovore pre Denník N dal jasne najavo, že Igor Matovič je jeho priateľ a nikdy nepodporí jeho odvolanie. Spojenie Tarabovej strany Život – NS a OĽaNO však nie je až tak prekvapivé.

Pôvodne od roku 2012 poslanec na kandidátke OĽaNO, neskôr člen KDH, od roku 2019 predseda strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita, ďalej poslanec na kandidátke ĽSNS a dnes poslanec za stranu Život – Národná strana Štefan Kuffa sa v politike, zdá sa, našiel. A keďže začínal v OĽaNO pod taktovkou súčasného ministra financií, tak sa jeho vzťahu k Matovičovi netreba čudovať.

Najskôr opozícia a teraz?

Tento postoj predstaviteľa opozičnej strany Život mnohých prekvapil. A mnohí špekulujú. Tarabovci totiž ešte pred nedávnom ostro vystupovali voči koalícii ale asi sa niečo stalo, keďže chcú podporovať bývalého premiéra, teda svojho úhlavného politického nepriateľa. Nie je vylúčené, že jednoducho uvažujú pragmaticky.

Ak by nastala situácia, že by boli predčasné voľby viac ako reálne, nič dobré by to pre stranu Život neveštilo. Dnes sú opozičnou parlamentnou stranou, z čoho vyplývajú nemalé finančné výhody. Naopak, pri predčasných voľbách nemajú istotu, že by sa do parlamentu vôbec dostali. Spočítané a podčiarknuté.... vždy ide len o peniaze a o moc. Odrazu by podpora koalície nebola až tak od veci.

Radačovský: Blokovanie webových stránok - niečo je zhnité v tom superštáte bruselskom
"Nie som zvlášť favorizovaný alternatívnymi médiami a mainstreamovými už vôbec nie," konštatuje na sociálnej sieti europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský a dodáva: "Považujem však za elementárnu povinnosť zastať sa každého, aj prípadného... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Za všetko môže Sulík

Na otázku ako vníma avizovaný odchod SaS z koalície 1. septembra, ak neodíde z vlády Igor Matovič, Štefan Kuffa odpovedal jednoznačne: "Túto horúcu polievku navaril Sulík. Už predtým som povedal, že je to chronický „povalač“ vlád. Ani sa Igorovi nečudujem. V parlamente som bol svedkom, ako Sulík bezočivo a drzo pri prorodinnom balíčku povedal čosi v zmysle, že sú to také fašistické návrhy, že Hitler vymyslel rodinné prídavky. A kolegom poslancom povedal, aby za prorodinný balíček nehlasovali, lebo sa im nezvýšia platy. To je egoizmus najhrubšieho zrna."

A pokračuje ďalej pri obhajobe ministra financií:  "Pre mňa je Matovič pri porovnaní so Sulíkom dôveryhodnejší politik. Sulík sa čoraz častejšie uchyľuje ku klamstvám. Matovič sa aspoň snaží oproti nemu reprezentovať konzervatívne hodnoty."

Proti koaličným stranám vlastne nič nemá

Ďalší politik, s ktorým by si Kuffa, ako konzervatívny politik, vedel predstaviť spoluprácu je multiotecko a líder ďalšej koaličnej strany Sme rodina Boris Kollár. Pravdepodobne tu máme trochu schyzofréniu medzi Kuffovým kresťanským zameraním a toleranciou dvanásťnásobného otca, ktorý má deti s desiatimi ženami, ale pre politiku všetko. V každom prípade je Kollár pre Kuffu akceptovateľný. "Vážim si, že dal deťom život a neriešil to zabitím," uzavrel Kuffa.

Ladislav Kamenický: Igor Matovič zneužíva svoj politické postavenie! Smrdí to volebnou korupciou
Minister financií má na tanieri ďalší populistický krok. Koaliční partneri hovoria o podplácaní, politológ Lenč o úplatku. Exminister financií Ladislav Kamenický (SMER – SD) je presvedčený, že Matovič si chce kupovať účasť Slovákov vo voľbách!... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik