Turecký futbalový tím sa neospravedlní za podporu Vladimira Putina
30 | 07 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Skupina tureckých futbalových fanúšikov skandovala meno ruského prezidenta Vladimira Putina počas stredajšieho nočného zápasu kvalifikácie Ligy majstrov medzi Fenerbahçe a Dynamom Kyjev. Turecký futbalový tím sa neospravedlní za podporu Vladimira Putina, informuje maďarský portál Index.hu. Ali Koch, prezident futbalového klubu Fenerbahçe vysvetlil prečo sa neospravedlnia.

Incident okamžite odsúdilo ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí, ale prezident futbalového klubu Fenerbahçe, Ali Koch oznámil, že za to, čo sa stalo, sa neospravedlnia.

Prezident futbalového klubu zároveň oznámil, že brankár Dynama Kyjev pred zápasom provokoval aj tureckých fanúšikov a vysvetlil, že počas 120-minútového zápasu povzbudzovali Putina len 20 sekúnd.

Dodal tiež, že zo strany fanúšikov sa to naozaj zdalo „neprijateľné a zbytočné,“ ale nemôže akceptovať fakt, že celá komunita Fenerbahçe bola stigmatizovaná Ukrajincami. Zároveň si myslí, že ich veľvyslanec by sa mal za to ospravedlniť.

Začal sa boj o Afriku? Keď ide Sergej Lavrov do Afriky, tak pôjde aj Antony Blinken
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken v auguste navštívi Juhoafrickú republiku, Konžskú demokratickú republiku a Rwandu, oznámilo v piatok americké ministerstvo zahraničných vecí. Podľa agentúry AFP sa bude snažiť vyvážiť diplomatickú ofenzívu... Čítať ďalej
30 | 07 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR