Judita Laššáková: Zapchávanie úst oponentom je cesta do záhuby
31 | 07 | 2022 I Eka Balašková

„Polícia vydala príkaz na zatknutie extrémistu a konšpirátora Daniela Bombica, známeho pod prezývkou Danny Kollár“. Správu v takomto znení priniesla medzi inými aj iniciatíva Mladí proti fašizmu, na sociálnej sieti Facebook. Informáciu zaregistrovala aj právnička Judita Laššáková, ktorá svoj názor odvysielala vo videu na YouTube kanáli.

Aká je skutková podstata veci?

„Dva dni telefonujem s právnikmi, zaoberajúcimi sa živým právom a oni sa nevedia dopátrať toho, čo vlastne mal Danny spáchať,“ vysvetľuje Laššáková. 

Igor Matovič a jeho slová, ktoré odzneli v roku 2019

Ako reakciu pripomína Laššáková slová Igora Matoviča, ktoré odzneli 24. septembra 2019, keď bol ešte opozičný poslanec a vkladá dokrútku s Matovičovými slovami: „Neodsudzujme tieto matky, my tie deti aj na adopcie potrebujeme. Roky sa čaká na, teraz to poviem tvrdo, na biele, zdravé dieťa, ktoré je voľné na adopciu“. 

„Toto nebol Danny, toto bol iný pán. Toto bol Igor Matovič ešte ako opozičný poslanec NR SR. Takto sa chcel pričiniť o to, aby ženy nechodili na potraty a aby bola možnosť nie len utajeného pôrodu, ale aj utajeného tehotenstva,“ vysvetľuje Laššáková a dodáva, že nechápe, prečo na tom nepracovali teraz.

Nemôžeme zapchávať ústa oponentom

„To, že s Dannym vo všetkom nesúhlasím, je normálne. Keby sme mali stopercentnú názorovú zhodu, nebavím sa s Dannym, ale s vlastným odrazom v zrkadle. Iba výmena názorov a iba polemika vedú spoločnosť k lepšiemu. Ak budeme zapchávať ústa oponentom, ako spoločnosť dopadneme veľmi zle,“ konštatuje Laššáková.