Bardejov: Zamestnanci miestnej televízie získali ocenenie za statočnosť
18 | 11 | 2021 I tasr

 

Zamestnanci Bardejovskej televízie (BTV), Katarína Danková Romanová, Marta Mochnacká a Peter Reviľák, získali ocenenie Za odvahu a občiansku statočnosť. Ocenenie udeľuje bardejovská občianska iniciatíva Fortis - podporujeme občiansku statočnosť, zložená z predstaviteľov miestnych občianskych združení.

Podľa občianskej iniciatívy pracovníci Bardejovskej televízie (BTV) upozornili na podozrenie z neoprávneného nakladania s verejnými financiami mesta. Vtedajší riaditeľ BTV si z účtu spoločnosti opakovane vyberal finančnú hotovosť na súkromné účely. Zamestnanci sa verejne dištancovali od neetického a protiprávneho konania vedenia spoločnosti, čelili napätej situácii na pracovisku a osočovaniu. Požiadali riaditeľa, aby písomne potvrdil svoj dlh voči spoločnosti a vyberané peniaze vrátil k decembru 2018. Prehlásenie, v ktorom stálo, že uznáva svoj dlh a financie vráti, podpísal pred zamestnancami televízie.

Návrat fenoménu menom Čarnogurský - návrat potrebný a potešiteľný
Zvláštny pocit, po viac ako tridsiatich rokoch sledovať návrat JUDr. Jána Čarnogurského do politiky. Aj keď, zatiaľ iba taký - nenápadný. A žiaľ, príliš pomalý. Zvláštny a nebránim sa - áno, aj dobrý. Ide o človeka s kontinuitou názorov, hodnôt,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Ivan Brožík

"Jedinou vecou potrebnou na to, aby zlo víťazilo, je nečinnosť slušných ľudí, ku ktorým sa hlásime aj my, redaktori BTV. Povedať nie takýmto praktikám neznamená z našej strany vzburu. Plne si uvedomujeme, že stáť na strane pravdy a cti si vyžaduje vyjsť s 'kožou na trh', vystúpiť z osobnej zóny komfortu a riskovať svoj ustálený životný štýl," vyhlásili Marta Mochnacká a Peter Reviľák počas tlačovej besedy.

Keďže konateľ spoločnosti BTS uhradil vzniknutú škodu pred podaním trestného oznámenia, vyšetrovateľ, okresná prokurátorka a aj krajský prokurátor obvinenie zo sprenevery stiahli.

Becík: neverte všetko médiám. Nie som, a nikdy som ani nebol z nejakého priestupku obvinený!
Niektoré slovenské médiá, a najmä niektorí redaktori v nich, sa už nezastavia pred ničím. Známe sú prípady novinárov denníka SME, ale aj Denníka N či Aktuality.sk. Zdá sa, že teraz sa k nim zrejme s nepravdivými informáciiami pripájajú i... Čítať ďalej
18 | 11 | 2021 | Jozef Uhlárik