Bidenov prejav o ruskej invázii: Putin je agresor! A teraz ponesie následky on a jeho krajina
24 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Joe Biden sa objavil vo východnej miestnosti Bieleho domu, aby predniesol národný prejav o ruskej invázii na Ukrajinu.

Americký prezident odsúdil „brutálny útok Vladimira Putina na ukrajinský ľud“ a obvinil ruského vodcu, že odmietol každú diplomatickú príležitosť, ktorá sa mu naskytla, informuje Guardian.

"Toto je premyslený útok," povedal Biden. "Vladimir Putin to plánoval mesiace."

Biden uvalil na Rusko sankcie s „dlhodobým dopadom“ kvôli Ukrajine.

Joe Biden povedal, že Vladimir Putin nesie výhradnú zodpovednosť za útok na Ukrajinu a oznámil, že jeho administratíva uvalí na Rusko prísnejšie sankcie v reakcii na rozšírenú inváziu.

"Putin je agresor. Putin si túto vojnu vybral. A teraz ponesie následky on a jeho krajina,“ povedal Biden.

Černobyľ padol! Môže nastať jadrová katastrofa?
Ukrajina potvrdila, že ruskí vojaci vstúpili na územie černobyľskej zóny, ktorá patrí k najrádioaktívnejším na svete. V tomto nebezpečnom prostredí prebiehajú rozsiahle boje, čo vyvoláva obavy z možnej jadrovej katastrofy, ktorá by zasiahla nielen... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Americký prezident uviedol, že sankcie budú zamerané na ďalšie štyri ruské banky, ktoré neboli zahrnuté do prvej tranže sankcií, vrátane VTB, druhej najväčšej banky v krajine.

"To bude znamenať vážne náklady pre ruskú ekonomiku okamžite aj časom," povedal Biden o nových sankciách.

António Guterres

Zatiaľ čo sa čakalo na Joea Bidena, generálny tajomník Organizácie Spojených národov zvážil túto krízu.

António Guterres zopakoval, že vojenské akcie Vladimira Putina na Ukrajine priamo porušujú chartu OSN, ktorá zakazuje členom používať silu na ohrozovanie územnej celistvosti alebo politickej nezávislosti inej krajiny.

"To je zlé. Je to proti charte. Je to neprijateľné, ale nie je to nezvratné,“ povedal Guterres a zopakoval svoju prosbu adresovanú Putinovi, aby stiahol svoje jednotky z Ukrajiny.

Tvrdé sankcie - Rusko na úrovní KĽDR
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj pre Interfax uviedol, „že na pozadí ruskej invázie na Ukrajinu sa už začali ukladať sankcie, ktoré sú najsilnejšie vo svetových dejinách. Najväčšie sankcie "Som v neustálom kontakte s lídrami partnerských... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

„Rozhodnutia nadchádzajúcich dní budú formovať náš svet,“ dodal Guterres. „Ešte nie je neskoro zachrániť túto generáciu pred metlou vojny. Potrebujeme mier."

Kritika Bidena v Kongrese

Niektorí republikáni v Kongrese obviňujú zahraničnú politiku Joea Bidena z toho, že umožnila inváziu Vladimira Putina na Ukrajinu .

"Tento vývoj nebol nevyhnutný," povedal kongresman Andy Barr. "Slabá a neschopná zahraničná politika Bidenovej administratívy nielenže nedokázala odradiť túto agresiu, ale tiež si vyžiadala tento výsledok."

Maďarská vláda o Ukrajine: Nesmieme dovoliť, aby ľavica vtiahla Maďarsko do tejto vojny!
Maďarská vláda zvážila ukrajinskú krízu a prisľúbila, že bude stáť pri NATO, ale bude odolávať snahám ľavice vtiahnuť krajinu do vojny, informuje portál Breitbart. „Stanovisko Maďarska je jasné, stojíme pri Ukrajine, stojíme pri územnej... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Biden dovolil Putinovi prekročiť svoju červenú čiaru bez vážnych následkov. Táto slabá zahraničná politika povzbudila Putina, aby konal agresívne,“ dodal kongresman Dan Meuser. "Je čas na plné uplatnenie sankcií zo strany USA a našich spojencov."

Stretnutie G7

Virtuálne stretnutie Joea Bidena s ďalšími lídrami G7 s cieľom diskutovať o ruskej invázii na Ukrajinu sa skončilo po hodine a 10 minútach, uviedol Biely dom.

Na stretnutí sa zúčastnili nemecký kancelár Olaf Scholz, kanadský premiér Justin Trudeau, francúzsky prezident Emmanuel Macron, britský premiér Boris Johnson, taliansky premiér Mario Draghi, japonský premiér Kishida Fumio, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, Predseda Európskej rady Charles Michel a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/24/z-vojnovych-udalosti-v-skratke-video-pohlad-z-ruskej-strany

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.