Tí, čo takto siali nenávisť, sa zrazu cítia ohrození
19 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Hej, koaličníci, precitnite "Máte akúsi krátku pamäť", pripomína vám to celkom trefne na sociálnej sieti tentoraz Anton Hrnko.

"Osobne si myslím, že politika je vec verejná a mala by aj zostať vecou verejnou. Politik ako verejná osoba môže byť milovaný, nenávidený alebo ignorovaný. Ako politicky činná osoba musí byť pripravený, že niekto z týchto troch táborov ho bude obťažovať svojou "láskou", "nenávisťou" alebo si ho nebude všímať." (Citát Anton Hrnko)

"Všetko by malo mať však svoje hranice. Aj politik má nárok na súkromie, pokoj vo vlastnom dome a nemala by byť obťažovaná jeho rodina." Pripomína politik.

Preskočme pár osobných spomienok

Anton Hrnko potom pokračuje: "Také vyhrotené nenávistné vzťahy na politickom javisku, aké zavládli po voľbách 2016, nemali precedens v tom, čo som ja zažíval v politike na konci minulého storočia. Celé to vygradovalo po udalostiach v súvislosti s vraždou dvoch mladých ľudí roku 2018."

A vtedy sa to začalo

"Skupina mladých aktivistov oblepila celú Stupavu hanlivými plagátmi, ktoré upozorňovali občanov, že medzi nimi žije poslanec NR SR, ktorý podporuje existujúcu vládu a treba si to preto s ním vybaviť. Ale pri tom neskončili. Do schránky mi hádzali výhražné listy, kde mi hrozili všetkým možným, ak neprestanem podporovať  vládu vtedy už P. Pelegriniho. Keď som ich ignoroval, začali pripravovať pred mojím domom demonštráciu! Neuskutočnili ju len pre známu udalosť, ktorá postihla moju rodinu. Ale aj to niektorí zneužili na to, aby sa mi posmievali." Vracia sa do vôbec nie dávnej minulosti Anton Hrnko. Pripomína, že "nikdy mi ani len v duchu nenapadlo, žeby som mal nejakými právnymi alebo bezpečnostnými krokmi postupovať proti týmto politickým chrapúňom."

Pomýlený Šipoš: Vulgárni vyšetrovatelia nie sú problém
O situácii v polícii či v justícii v Sobotných dialógoch (19. februára) diskutovali predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš a podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD). Odvolávanie R. Mikulca Juraj Blanár ministra Mikulca... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Dnes sa táto situácia opakuje v obrátenom garde

"Tí, čo siali nenávisť pred pár rokmi, sa cítia ohrození tým, čo vyrástlo z dračích zubov nimi zasadených. Nemali by sa čudovať, lebo kto seje vietor, zožne búrku."

"Napriek tomu si myslím, že politik ako verejný činiteľ by mal niesť zodpovednosť pred občanmi vo verejnom priestore. Veď predsa bola to najmä SaS, ktorá až vrieskala, ako je dôležité, aby občan vedel, ako hlasuje jeho poslanec. Ale predsa by to malo zostať len vo verejnom priestore. Súkromie a rodiny poslancov by mali byť ušetrené. Hovorím to ako človek, ktorý bol takejto šikane priamo vystavený. Slušný nie je ten, kto sa sám za slušného vyhlasuje. Slušný je ten, koho za slušného považujú iní. Buďme slušní a vráťme politiku tam, kde patrí." Končí svoj rozumný a veľavravný status Anton Hrnko.

Sľuby zostávajú len na papieri... a Heger sa iba prizerá
Koalícia rúca vlastný pilier spravodlivosti a antikorupcie. Ako konštatuje v podcaste denníka Pravda Michal Horský, Smer a Hlas by mali ukázať, ako chcú bojovať s hrozbami chudoby, automatizácie, klimatickej či demografickej krízy. Slovensko... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

_________________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.