I. Melicher: Koalícia znásilnila parlament
13 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Mladý sociálny demokrat Igor Melicher na svojom facebookovom profile napísal: Ak zradíš vlasť, čakaj, že na teba budú ľudia ukazovať prstom. To sa presne dnes deje 79 koaličným poslancom. Venoval sa tak situácii, ktorá nastalo po tom, čo poslanci koalície schválili kontroverznú dohodu s USA.

Melicher to zdôvodňuje tým, že prijali zradcovskú zmluvu, ktorá k nám privedie cudziu armádu, odovzdá jej naše letiská, prístavy a vzdušný priestor. Zmluva podľa neho nezabráni, aby sa na naše územie nenavozili jadrové alebo iné nebezpečné zbrane, ktoré z nás spravia vojnový cieľ.

Klamú, nedodržiavajú sľuby a držia sa moci za každú cenu!
Poslanec NRSR Peter Kmec (Hlas - SD) sa na svojom profile na sociálnej sieti vyjadril k návrhu ústavného zákona, ktorý má umožniť referendom ukončiť volebné obdobie vlády. Avšak návrh Sme rodina má platiť až od roku 2024, keď už nebude vládnuť... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Okrem toho zahlasovali za zmluvu, ktorú väčšina národa nechcela. Urobili to dokonca tak, že nebola potrebná na jej schválenie ústavná väčšina, teda 90 hlasov. Vedeli, že by im inak neprešla. Teda obyčajnou väčšinou prijali zmluvu, ktorá bude mať dopad na minimálne dva ďalšie zvolené parlamenty. Zákonodarca v 90. rokoch správne predvídal, že za dôležitú medzinárodnú zmluvu musí hlasovať minimálne 90 poslancov, aby sa tak zabezpečil súhlas naprieč politickým spektrom. „Koalícia však v tejto voľbe tyransky znásilnila parlament,“ píše Melicher.

Znemožnili demokratickú diskusiu v pléne

Navyše znemožnili aj diskusiu v NR SR o tejto zmluvu, teda ani opozícia nemohla vzniesť svoje pripomienky. Pritom proti tejto dohode sa postavili 2/3 národa, celá opozícia, dokonca aj niektorí koaliční poslanci, osobnosti verejného života a tiež generálny prokurátor.

Ruský vojenský expert zhodnotil obrannú dohodu medzi SR a USA
"Obranná dohoda medzi Slovenskom a USA nemôže zostať bez odpovede Ruskej federácie, pretože ohrozuje jej bezpečnostné záujmy. O taký názor sa podľa podelil so Sputnikom ruský vojenský expert Alexander Bartoš," informuje portál Slovensko - Ruská... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Koaliční poslanci sa však teraz čudujú, prečo keď zradili vlasť, znásilnili demokraciu a parlament na nich teraz ľudia ukazujú prstom. Heger, SaS a mimoparlamentné Spolu dokonca hovoria o tom, že má zasadnúť bezpečnostná rada a záležitosťou sa zaoberať. Úplne absurdné. Takéto vyplakávanie koaličných poslancov a iných zradcovských politikov teraz nie je na mieste. Pozícia poslanca je verejná a zástupcu ľudu si demokraticky volia ľudia, ktorí ho môžu konfrontovať s jeho hlasovaním. A toto sa v tomto prípade deje,“ píše Melicher.  

Ale veď oni vskutku zradili Slovensko

Podľa neho sa nemajú čudovať, keď sa pri ich domovoch objavujú nápisy, že tam býva zradca. „Oni vlasť zradili, znásilnili Slovensko, demokraciu a parlament. Nikto na nich fyzicky neútočí, ani nebude. Ľudia na nich jednoducho len ukazujú prstom, pretože to si zradcovia oprávnene zaslúžia,“ píše na záver sociálny demokrat.

Ľuboš Blaha sa na FB vrátil
Ten pocit, keď kritizujete americkú okupačnú dohodu a čírou náhodou vás zablokuje americká korporácia na svojej sociálnej sieti - musia sa nás riadne báť, priatelia, to je dôkaz, že to robíme dobre. Píše už opäť na svojom statuse Ľuboš Blaha. "Bol... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.