Pomôže mu vyhrať voľby?
12 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Maďarský premiér Viktor Orbán pozval bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa na návštevu do Budapešti. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Viktor Orbán si od pozvania sľubuje, že ho Trump podporí v kampani pred aprílovými parlamentnými voľbami. Pozvanie Trumpovi zaslal formálne think tank napojený na Orbánovu vládu, Centrum pre základné práva.

Maďarsko varuje pred Európskym súdnym dvorom
Maďarský premiér Viktor Orbán varoval pred federalizáciou Európy, ktorú teraz skryto pretláča predovšetkým Súdny dvor Európskej únie, informuje český portál echo24.cz. Viktor Orbán sa pustil do Európskeho súdneho dvora. Ten má vo februári... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Najväčšia výzva za 12 rokov

V Maďarsku začína oficiálne kampaň pred ostro sledovanými parlamentnými voľbami, v ktorých sa Orbánova vládna strana Fidesz a jej spojenci stretnú so zjednotenou opozíciou vedenou konzervatívnym politikom Péterom Márkim-Zayom. Podľa The Guardianu je to pre Orbána najväčšia výzva za posledných 12 rokov, keď je v pozícii premiéra.

Orbánova mierová misia do Kremľa: Maďarsko kupuje plyn päťkrát lacnejšie (VIDEO)
Maďarský premiér Viktor Orbán po takmer päťhodinových rozhovoroch s Vladimírom Putinom uviedol, že jeho návšteva Moskvy mala mierotvorný účel. Ruský prezident opätovne obvinil Západ v súvislosti s obavami Kremľa o vlastnú bezpečnosť, píše... Čítať ďalej
02 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Majú veľa spoločného

Trumpa a Orbána spája pravicovo orientované zmýšľanie a populistická rétorika. Ak by Trump pozvanie prijal, bola by to jeho prvá zahraničná cesta od prehraných prezidentských volieb v roku 2020. Orbán vtedy pred voľbami Trumpa oficiálne podporil, sympatie mu vyjadroval už od roku 2016.

Obaja politici si tento rok v januári telefonovali, Trump Orbána následne podporil v jeho predvolebnom boji. Osobná návšteva by podporu povzniesla na vyššiu úroveň a mohla by výrazne pomôcť Orbánovej kampani, uviedol The Guardian.

„Takéto návštevy majú v maďarskej konzervatívnej komunite obrovský vplyv, pretože (Trumpa) vnímajú ako ikonu," uviedol zdroj blízky strane Fidesz.

Orbán u Putina (VIDEO)
Maďarský premiér Orbán navštívi ruského prezidenta Putina. Diplomacia je vždy lepšia ako vojenský konflikt – na tom sa zhodujú obaja. Maďarská opozícia ale tvrdí: Je to zrada záujmov Maďarska a Európy, píše de.euronews.com. Ohrozenie politiky... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

V neprospech návštevy hovorí podľa britského denníka Trumpova nechuť na cestovanie kvôli obavám z nákazy koronavírusom, uzatvára The Guardian.

(Medzititulky red. HD.)

Péter Szijjártó: „Maďarsko nepotrebuje na svojom území ďalšie jednotky NATO!“ (VIDEO)
Spomienka na obdobie studenej vojny je v strednej Európe veľmi prítomná. Nikto nechce, aby sa tie časy vrátili, zdôraznil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v rozhovore pre Euronews. Podobne ako predseda maďarskej vlády Viktor... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.