Poriadne sa nabalila!
09 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Americká farmaceutická spoločnosť Pfizer vlani zvýšila tržby o 95 percent na 81,3 miliardy dolárov, a to najmä vďaka vakcíne proti  COVIDU-19. Ďalší masívny rast očakáva tento rok, len z predaja vakcíny a nového lieku na koronavírus majú byť tržby okolo 54 miliárd dolárov, informuje echo24.cz.

Z výsledkových správ spoločnosti vyplýva, že Pfizer v rokoch 2018 až 2020 tržby zvýšil iba mierne. V roku 2018 predstavovali zhruba 40,8 miliardy, v nasledujúcom roku 41,2 miliardy a predvlani asi 41,7 miliardy dolárov. Masívny rast zisku, aj tržieb mu však od minulého roka zaisťujú vakcíny proti COVIDu-19.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Navýšenie zisku o 140 percent

Za minulý rok Pfizer zvýšil čistý zisk o 140 percent bezmála na 22 miliárd dolárov. Firma upresnila, že z predaja vakcíny na COVID-19 tento rok čaká tržby okolo 32 miliárd dolárov, ďalších 22 miliárd má plynúť z predaja lieku paxlovid.

Analytici v ankete spoločnosti Refinitiv predpokladali, že tohtoročné tržby dosiahnu 33,8 miliardy dolárov v prípade vakcíny a 22,9 miliardy v prípade paxlovidu. Vzhľadom k tomu, výhľad tržieb nenaplnil očakávania, akcie podniku pred začatím obchodovania na newyorskej burze odpisovali cez štyri percentá.

Pfizer tento rok očakáva tržby od 98 do 102 miliárd dolárov. Odhad analytikov bol pritom vyšší - až  105,5 miliardy.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vyrobí 4 miliardy dávok vakcíny

Vakcína vyvinutá spoločne s nemeckou spoločnosťou BioNTech a založená na technológii mRNA sa používa vo viac ako 160 krajinách vrátane Spojených štátov. Pfizer má v pláne tento rok vyrobiť vyše 4 miliardy dávok vakcíny. V minulom roku vyprodukoval asi 3 miliardy dávok.

Liek paxlovid znižuje počet hospitalizácií a úmrtí u vysoko rizikových pacientov. Firma očakáva, že tento rok vyrobí najmenej 120 miliónov dávok, dodáva echo24.cz.

(Medzititulky red. HD.)

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.