J. Šeliga: Za predsedu Za ľudí kandidovať neplánujem
06 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Hosťami Michala Kovačiča v jeho relácii Na telo boli Róbert Kaliňák a Juraj Šeliga.

Témami bola Dohoda s USA, či si majú neočkovaní hradiť za zdravotnú starostlivosť a generálny prokurátor.

Zmluva s USA

Podľa R. Kaliňáka stačilo počúvať, čo povedal Blinken - permanentne, teda "navždy" - minimálne na 10 rokov. SR sa podľa R. Kaliňáka vzdáva dvoch letísk v prospech USA. Juraj Šeliga hovorí o štandardnej zmluve, akú má 23 krajín NATO a je podľa neho Ústave podriadená. Tvrdí, že v utorok pri hlasovaní sa ukáže, komu skutočne ide o spoluprácu. Obvinil R. Kaliňáka z toho, že keby bol vo vláde, tak zmluvu určite podporuje. R. Kaliňák pripomenul, že zmluva je na 10 rokov, čo zrejme táto vláda nevydrží.

Očkovaní a platby za zdravotnú starostlivosť

Tu nastala vzácna zhoda - obaja politici sa zhodli na tom, že neočkovaní by platiť za liečbu nemali s tým, že J. Šeliga podotkol, že potom treba začať platbami za liečbu fajčiarov. Pripomenul, že to nie je zlá téma, lebo veď aj u zubných lekárov je tento princíp, ale nie je to otázka v čase pandémie.

Téma generálneho prokurátora

J. Šeliga považuje zmenu zákonov ohľadne GP za dôležítú. R. Kaliňák pripomenul minimálne 13 prípadov, kedy OČTK porušili ľudské práva a pripomenul pár politických káuz. 

Zakrýva megatrapas útokom?
Prezidentka Slovenskej republiky pred niekoľkými dňami vystúpila s prejavom a vyjadrila sa k situácii na Ukrajine. Prejav bol zaslaný médiám a zverejnený aj na stránke prezidentského paláca. "Z vlastností dokumentu „Vyhlásenie v súvislosti s... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Dámy si skočili do vlasov
Mária Vargová je kandidátkou na detskú ombudsmanku, ktorú nominoval poslanec Ondrej Dostál (SaS). V TV štúdiu SME okrem iného zaznelo, že v čase V. Tomanovej sa z úradu urobilo niečo, čo slúži len elitám. K V. Tomanovej sa nevyjadrila "Nechcem... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balašková