Dámy si skočili do vlasov
06 | 02 | 2022 I Eka Balašková

Mária Vargová je kandidátkou na detskú ombudsmanku, ktorú nominoval poslanec Ondrej Dostál (SaS).

V TV štúdiu SME okrem iného zaznelo, že v čase V. Tomanovej sa z úradu urobilo niečo, čo slúži len elitám.

K V. Tomanovej sa nevyjadrila

"Nechcem sa vyjadrovať k osobe Viery Tomanovej, ale skôr k tomu, ako vnímam Úrad komisára pre deti. Myslím, že nezanechal stopu, že je pre deti dôležitý, a že je dôležitý na Slovensku. Takisto vnímam veľmi silný signál, že ten úrad slúži nejakej skupine ľudí, nie každému." Hovorí M. Vargová. "Pri rodičoch, ktorí sa rozvádzajú, veľakrát zaznievalo, že je len pre bohatých rodičov, pre nejakú spoločenskú vrstvu. A ten úrad má práve slúžiť tým najnúdznejším, najslabším, najzraniteľnejším." 

Prečo kandidovala

"Toto bola jedna z hlavných motivácií uchádzať sa o túto pozíciu, máme veľké nedostatky v práci s deťmi v reedukačných zariadeniach. Aby som bola konkrétnejšia, ide aj o pozretie si procesov - ako sú nastavené bezpečnostné opatrenia, čo robiť, keď je dieťa na úteku, čo robiť s tým, keď sa dieťa ocitne vo väzbe a s kým tam vlastne je. Aké podmienky majú deti vo výkone trestu. To je kategória detí, ktoré si určite zaslúžia komisára, ktorý sa bude o ne zaujímať," vysvetľuje Vargová v rozhovore pre SME.

Kto je Mária Vargová

Doteraz pôsobila, ako riaditeľka Národného koordinačného strediska pre riešenie problematiky násilia. Na post detskej ombudsmanky ju navrhol poslanec Dostál a v prvom kole voľby nepresvedčila dosť poslancov. Druhé kolo voľby sa bude konať v polovici februára.

Nicolsonovej chýba nádej
Rozpoltenosť slovenskej spoločnosti cíti aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Sype si pre to aj ona popol na hlavu? Ako nikdy predtým "Môžu za to politici, áno, určite aj ja napríklad, môže za to frustrácia z pandémie a celkovo taká... Čítať ďalej
05 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

_________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Dáta bez pátosu: Že by sa nám vlna omicronu lámala?
Dáta bez pátosu sa pozreli na okresy v 7dňovej incidencii v PCR a AG pozitívnych testoch a robia priemery 3dni dozadu, konkrétny deň a 3dni dopredu. Aký je teda vývoj? "Veríme, že zajtra si pokles u dvoch najskôr postihnutých okresov (Dunajská... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balaskova