Zakrýva megatrapas útokom?
06 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Prezidentka Slovenskej republiky pred niekoľkými dňami vystúpila s prejavom a vyjadrila sa k situácii na Ukrajine. Prejav bol zaslaný médiám a zverejnený aj na stránke prezidentského paláca. 

"Z vlastností dokumentu „Vyhlásenie v súvislosti s napätou situáciou na Ukrajine“ vyplynulo, že ako autor bol prednastavený poslanec Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko), informoval o tom denník SME. Poslanec Valášek sa o pár dní neskôr púšťa do generálnej prokuratúry.

"Predkladáme zákon upravujúci aktivity generálnej prokuratúry," informuje na sociálnej sieti Tomáš Valášek (Progresívne Slovensko).  

Správanie generálneho prokurátora je podľa Valáška nemysliteľné

Tomáš Valášek informuje aj o tom, že chce dodžať sľub. "Sľúbili sme, že predložíme zákon, ktorý jasne určí kompetencie Generálnej prokuratúry v oblasti zahraničnej politiky a svoj sľub sme dodržali," píše.

Je podľa neho nemyslitelné, aby generálny prokurátor cestoval na stretnutie s človekom, ktorý je na sankčnom zozname EÚ, pričom Ministerstvo zahraničných vecí SR daný zoznam pomáhala vytvoriť.

"Takto to navonok vyzerá, že na Slovensku ľavá ruka nevie, čo robí pravá," vysvetľuje.

Generálna prokuratúra by mala konzultovať všetky zahraničné aktivity

Valášek tvrdí, že návrh zákona, ktorý bude predložený sa usiluje o jasnejšiu, čitatelnejšiu a hlavne konzistentnejšiu zahraničnú politiku SR. Zároveň dodáva, že má ukladať Generálnej prokuratúre povinnosť konzultovať všetky zahraničné aktivity nad rámec svojich kompetencií s Ministerstvom zahraničných vecí SR.

Prejav Zuzany Čaputovej vznikol na počítači poslanca Valáška
"Prejav prezidentky Zuzany Čaputovej vznikol na počítači poslanca Valáška," informuje denník SME. Prezidentský palác tvrdí, že ide o nedorozumenie. Na túto informáciu už reagovali mnohí, medzi nimi aj expremiér, súčasný minister financií Igor... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.